Розвідка Данії припускає, що воєнні рішення Путін приймає під впливом ліків

22:37 30 грудня 2022 р.

Фото до новини

Військова розвідка Данії припускає, що побічні ефекти від ліків могли вплинути на рішення президента Росії Путіна вдертися в Україну повномасштабною війною.

В інтерв’ю виданню Berlingske керівник відділу аналізу Росії Служби військової розвідки Данії, якого видання з міркувань безпеки називає лише, на ім'я Йоакім, розповідає, що манія величі та місяцеподібне обличчя є двома побічними ефектами гормонального лікування деяких форм раку, інформує Голос Америки, пише Dailylviv.com.

"Не можу сказати напевне, але, гадаю, це вплинуло на його рішення, коли він розпочинав війну в Україні", - сказав віданню Йоакім.

Путін, імовірно, відчував обидва побічні ефекти приблизно в той час, коли почалася війна в Україні. Стан російського президента може призвести до втрати ним влади, - вважають у Данії.

Berlingske таким чином озвучує версію, згідно з якою одним із факторів, що спровокували найбільшу війну в Європі з часів Другої світової війни, ймовірно, були ліки, які в той час приймав російський президент. Це пояснило б, чому Путін іноді здається незграбним, коли сідає і хапається рукою за край столу.

Щодо подальших дій Росії, то усе залежить навіть не від ситуації на полі бою, а насамперед дуже пов'язано із особистим приниженням Путіна. “Путін терпіти не може виглядати слабким і приниженим, тому така комбінація факторів може бути небезпечною», — каже джерело видання у розвідці. Крім того, розвідники не бачать наразі ознак того, що Путіна можуть позбавити влади всередині самої Росії.

Натомість його підводить стан здоров’я. Ймовірно, кажуть у Данії, він не є смертельно хворим, але страждає від серйозного хронічного болю після лікування, кількох падінь і аварій. Тому він схильний сидіти і міцно хапатися за речі, - щоб полегшити біль. Російське розслідувальне видання “Проєкт” раніше припускало, що у Путіна міг бути рак щитоподібної залози.

В липні директор ЦРУ Вільям Бернс коментував повідомлення про можливе погіршення здоров'я Путіна, зауважишвши, що доказів погіршення здоров'я немає. Путін виглядає "надто здоровим", пожартував тоді Бернс.

Кремль раніше заперечував повідомлення про поганий стан здоров'я Путіна.

Спецслужба РФ збирає екскременти Путіна - ЗМІ

Путін здивований провалом, тож може тимчасово змінити свої цілі в Україні, - розвідка США

Путіна можуть усунути від влади ключові люди в Кремлі, – екскерівник МЗС Росії

Путін не візьме Мєдвєдєва у бункер у разі ядерної атаки: кого сховає

Путін зазнає поразки по всіх своїх стратегічних і військових цілях, - адмірал ЗСУ Великої Британії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів