Сімейний лікар може скерувати на безкоштовний аналіз крові на ПСА

14:43 16 листопада 2020 р.

Фото до новини

Це - одне зі скринінгових досліджень для виявлення раку простати, що входить у п'ятірку хвороб-причин смерті чоловіків.

З початку дії в Україні Програми медичних гарантій електронне направлення до уролога отримали 175 тисяч 714 пацієнтів. З них - понад 78 тисяч пацієнтів вже отримали консультацію. Про це повідомляє Урядовий портал, пише DailyLviv

Щороку у листопаді у всьому світі проходить акція під назвою Movember або Вусопад. Її мета - привернути увагу до чоловічого здоров’я, а саме запобіганню розвитку раку простати. За даними ВООЗ, він у ТОП-5 хвороб серед причин смерті чоловіків.

На ранніх стадіях рак простати є виліковним. Хвороба, зазвичай, має безсимптомний перебіг. Сигналом для звернення до свого сімейного лікаря є будь-які проблеми з сечовипусканням, біль у спині, стегні або у ділянці тазу. Національна служба здоров’я України наголошує, лікар, з яким укладено декларацію, може скерувати на аналіз крові на ПСА (простат специфічний антиген). Це - одне із скринінгових досліджень для виявлення раку простати.

Також сімейний лікар, за потреби, скерує пацієнта на консультацію до уролога. Консультація за скеруванням - безоплатна, якщо заклад уклав відповідний договір із Національною службою здоров’я Україні за пакетом “Амбулаторна медична допомога”.

У львівського лікаря через Covid-19 померли батько і мати

Сьогодні у лікарні швидкої допомоги відкриють першу частину нового відділення, яке прийматиме хворих на коронавірус

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів