Росія не визнала пошкоджень фрегата типу Григорович, як заперечувала враження крейсера Москва, - ISW

09:37 30 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Ймовірно, 29 жовтня українські сили здійснили атаку на фрегат типу «Григорович» Чорноморського флоту (ЧФ) поблизу Севастополя за допомогою безпілотних надводних апаратів.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com.

Як зазначають дослідники, на кадрах у соціальних мережах задокументовано невідому кількість безпілотних надводних апаратів, які завдали удару щонайменше по одному фрегату типу «Григорович» у Севастополі 29 жовтня.

"На кадрах також видно дим біля порту в Севастополі та те, що, схоже, російська ППО в Севастополі обстрілює повітряні цілі. Міністерство оборони Росії (МО) заявило, що українські сили використали сім автономних морських безпілотників і дев’ять безпілотних літальних апаратів для проведення «терористичної атаки» на ЧФ і цивільні об’єкти в Севастополі",- констатує  ISW.

Водночас  дослідники наголошують, що напади на військові судна під час війни є законними актами війни, а не терористичними атаками.

"У Міноборони Росії заявили, що російські війська знищили всі повітряні цілі, знищили чотири морські безпілотники на зовнішньому рейді та три морські безпілотники на внутрішньому рейді. Подібний невпізнаний безпілотний наземний апарат вперше з’явився на узбережжі Криму 21 вересня",- зазначають в ISW.

Дослідники заявляють, що про пошкодження кораблів Чорноморського флоту наразі невідомі. Російське МО заявило, що атака завдала незначних ушкоджень тральнику ЧФ «Іван Голубець» і захисному бар’єру в південній бухті. Російські офіційні особи не визнали будь-яких пошкоджень фрегата типу "Григорович", подібно до того, як Міноборони Росії заперечило будь-які пошкодження крейсера "Москва", коли українські сили потопили його 14 квітня.

Українські офіційні особи не взяли на себе відповідальність за атаку.

Росія-терорист образилася на удар по Севастопольській бухті: виходить із зернової угоди

Вибух у Севастопольській бухті (відео, фото - доповнюється)

На світанку два російські катери Раптор пішли за Москвою (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів