Росія домальовує Польщі західні землі України зі Львовом

09:32 26 січня 2023 р.

Фото до новини

Інформаційне попередження щодо пропагандистських матеріалів, у яких Росія представляє західну частину України як Польщу.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

"Росія фабрикує "докази" для підтвердження брехні, використаної проти Польщі. Інсинуації, які повторюються все частіше впродовж місяців, щодо нібито планів Польщі напасти на Україну, базуються на візуальних матеріалах", — написав Уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин у Twitter у середу, 25 січня.

Він додав, що в одному з матеріалів, які реалізують припущення про інформаційну війну проти Польщі, міститься неправдиве відредаговане зображення трансляції прогнозу погоди, нібито представленого на польському телебаченні. «На ній зображена карта Польщі, яка також охоплює землі Західної України зі Львовом», — зазначив Жарин.

Він додав, що подібні зображення починають частіше використовуватися в пропагандистській діяльності Росії проти Польщі. «Згідно з повідомленням Росії, польські ЗМІ починають подавати вищезазначені матеріали, щоб «підготувати поляків до нападу на Україну», — написав він.

«Російська пропаганда використовує сфабриковані матеріали, щоб показати, що вона правильно застерігала від «агресивних намірів Варшави щодо України». Поляків, як стверджують росіяни, потрібно переконати, що «Львів та інші території Західної України незабаром повернуться до Польщі», — читаємо.

Станіслав Жарин додав, що «на тлі звинувачень на адресу Польщі Кремль просочує ще один меседж — представляє Росію як гаранта миру та спокою в Європі, а також як країну, яка може захистити Україну від нападу та окупації Польщі».

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Русскій мір - це рак, який загрожує всій Європі, - Прем'єр Польщі

Росія може відрізати Україну від Заходу, вдаривши з Білорусі вздовж кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною

Україна захищає також решту Європи: насамперед - Польщу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів