РНБО розглянула численні факти звʼязків релігійних кіл в Україні з державою-агресором і прийняла рішення

22:58 1 грудня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні відбулося засідання РНБО. Засідання, на якому ми розглянули численні факти звʼязків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором.

Про це повідомив у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський, пише Dailylviv.com

"Перше. РНБО доручила Уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

Друге. Державній службі з етнополітики та свободи совісті – забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом і за необхідності вжити передбачених законом заходів.

Третє. Забезпечити перевірку наявності правових підстав і дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Четверте. Усім органам, до компетенції яких належать питання у сфері забезпечення національної безпеки, активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. І застосувати персональні санкції – прізвища будуть оприлюднені невдовзі.

І пʼяте. Потребуємо підвищення статусу й посилення можливостей Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Відбудеться реформа цієї структури, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави.

Ми забезпечимо для нашої держави всю повноту незалежності. Зокрема, духовну незалежність. Ми ніколи й нікому не дозволимо будувати імперію всередині української душі",- сказав Зеленський.

Заперечують існування України: СБУ знайшла в церквах Московського патріархату шокуючі пропагандистські матеріали

У Києво-Печерській лаврі моляться за Росію (відео)

Львівська обласна рада прийняла заяву про заборону православної церкви Московського патріархату

Собор ПЦУ закликав УПЦ МП відректися москви та об’єднатися в єдину помісну церкву

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів