Путін захоче параду перемоги у Берліні або Дрездені

13:05 13 червня 2022 р.

Фото до новини

Міський голова Києва Віталій Кличко переконаний, що Путін може вторгнутись у країни Європи, зокрема, Німеччину, якщо його не зупинити.

Українським військовим терміново потрібна зброя від західних партнерів. Про це Віталій Кличко заявив в інтерв’ю німецькому виданню «Bild», інформує Lb, пише Dailylviv.com.

Кличко закликав пришвидшити постачання озброєння, щоб українці змогли захистити свою землю і всю Європу.

«За кілька сотень кілометрів звідси йдуть запеклі бої. У росіян більше солдатів, більше артилерії і більше техніки – тому нам терміново потрібна підтримка. Ще раз наголошую: ми захищаємо не лише свої сім’ї, свої міста та свою країну. Ми також захищаємо цінності кожної західної демократичної держави. Нам потрібна підтримка. Нам потрібні боєприпаси, потрібна сучасна зброя, оборонна зброя», - сказав Віталій Кличко. 

Мер Києва наголосив на тому, що зволікання з постачанням призводить до загибелі українських героїв і втрати територій.

«Ми місяцями чуємо, що «незабаром» буде доставлена зброя і що підтримка прийде «скоро». Але від військових я чую, що підтримка надходить лише частина – не в бажаному розмірі. Це означає, що ми втрачаємо територію і втрачаємо життя. І ми також не повинні забувати: якщо росіяни продовжать наступ, це буде надзвичайно небезпечно для кожного європейця. Нам потрібна жорстка підтримка санкцій і зброї з боку трьох лідерів найважливіших країн - якомога швидше. Ми вже надіслали країнам список озброєнь», - зазначив Кличко.

Він переконаний, що Путін може вторгнутись у країни Європи, зокрема, Німеччину, якщо його не зупинити.

«Путін особисто каже, що претендує на всю колишню територію Росії. Він продовжить наступ. Його інтерес не закінчується Києвом і на кордоні з Польщею. Я твердо вірю, що Путін піде так далеко, як ми йому дозволимо. І Німеччина не повинна забувати: частина Німеччини була частиною радянської імперії. Якщо хтось у Німеччині думає, що до війни ще далеко, це неправда. Це може торкнутися будь-кого в ЄС», - підсумував Кличко.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр Італії Маріо Драгі планують спільну поїздку до Києва наприкінці червня, напередодні саміту лідерів ЄС.

Великі навчання з протидії російським крилатим ракетам і авіації проходять у Європі

Українцям не дозволять їхати в Росію на німецьких танках

Спецслужба РФ збирає екскременти Путіна - ЗМІ

Росія не відмовилася від повного захоплення України: має план на 120 днів війни, - ГУР МО

Лукашенко припускає, що Білорусі доведеться воювати за Західну Україну

Білорусь готується до переходу на воєнний час

Білорусь збільшуватиме чисельність армії до 80 тисяч: зміна риторики Лукашенка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів