Українцям не дозволять їхати в Росію на німецьких танках

15:03 7 червня 2022 р.

Фото до новини

Берлін відкладає постачання важкого озброєння Києву через недовіру до українського лідера Володимира Зеленського і ризик того, що ЗСУ вторгнуться до Росії на німецькій техніці.

Про це повідомив тижневик Der Spiegel із посиланням на джерела, близькі до уряду ФРН, інформує Toneto.net, пише Dailylviv.com.

За інформацією видання, у Німеччині побоюються, що Україна "може стати самовпевненою", якщо здобуде низку великих перемог. У цьому випадку є ризик того, що Україна вторгнеться до Росії, і "німецькі танки знову опиняться на російській території".

"Це занепокоєння підкреслює певну недовіру в Берліні до президента України Володимира Зеленського. І це теж причина, через яку оборонна промисловість Німеччини не отримала дозволу на постачання бойових танків", - йдеться у статті Der Spiegel. 

Крім того, як стверджують співрозмовники журналу, Німеччина не може бути першою країною, яка поставила Києву танки, "з історичних причин". Вони заявили, що "танкове ембарго" ніколи не обговорювалося на рівні НАТО, проте неофіційно між Вашингтоном, Лондоном і Парижем є "повна згода з цього питання".

Раніше повідомлялося, що з 30 березня до 26 травня Німеччина передала Україні лише дві партії зброї, які включали міни і запчастини до кулеметів. 

Також стало відомо, що німецький канцлер Олаф Шольц понад місяць блокує постачання БМП Marder до України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів