Західні союзники ведуть перемовини про припинення війни в Україні: без участі Києва

13:09 4 червня 2022 р.

Фото до новини

Поки що не запропоновано варіанту, який би влаштував Україну.

Упродовж останніх тижнів офіційні особи США регулярно зустрічалися зі своїми британськими і європейськими колегами, щоб обговорити потенційні варіанти припинення вогню і припинення війни шляхом перемовин, повідомили CNN кілька джерел, знайомих з перемовинами, пише Dailylviv.com.

Серед тем була пропозиція з чотирьох пунктів, запропонована Італією наприкінці минулого місяця. Ця ідея передбачає зобов’язання України до нейтралітету щодо НАТО в обмін на певні гарантії безпеки і перемовини між Україною і Росією щодо майбутнього Криму і Донбасу.

Україна не бере безпосередньої участі в цих дискусіях, незважаючи на прихильність США до принципу, що «нічого щодо України без України». Американські та українські офіційні особи заявили, що США не тиснули на Україну, щоб вона взялася за певний план, і не підштовхували їх до перемовин з росіянами.

Тим не менш, є певна плутанина щодо того, яку принцип США вважають за доцільне запропонувати українцям для подальшого обговорення.

Посол США в ООН Лінда Томас Грінфілд заявила журналістам на початку цього тижня, що італійські рамки є "однією з тих ініціатив, які ми, безумовно, хотіли б, щоб вони завершили цю жахливу війну і жахливі напади на український народ". Але двоє американських чиновників повідомили CNN, що США насправді не підтримують пропозицію Італії.

У будь-якому випадку, американські й західні чиновники кажуть CNN, що зростає занепокоєння, що якщо росіяни й українці не повернуться до столу перемовин і не досягнуть угоди, війна затягнеться – потенційно на роки.

«Ми можемо запропонувати будь-які плани, які ми хочемо, але навряд чи Київ піде на щось, що змусить його поступитися територією на даний момент», – сказав один чиновник.

Західні посадовці, включаючи президента США Джозефа Байдена, знову наголошують, що навіть з передовими західними озброєння, перспективи миру в Україні, зрештою, залежатимуть від дипломатії.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що Україна не буде поступатися територією в Донецькій і Луганській областях, щоб припинити війну з РФ, а українські військові готові до битви з росіянами на Донбасі, яка може вплинути на перебіг усієї війни.

Перелом у війні буде у серпні: прогноз розвідки до кінця року

Війна в Україні може тривати два роки: Путін готується до затяжної

Росіяни спробують зробити останній ривок в Україні, - радник міністра

Росія починає воювати з усіма країнами ЄС і НАТО: нова інформполітика ерефії

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів