Повітряна тривога не перешкодила запалити на Личаківському цвинтарі біло-червоні лампади

18:35 1 листопада 2022 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

На Личаківському цвинтарі у Львові запалили біло-червоні лампади. На найстарішому некрополі Львова є могили видатних поляків – діячів науки, культури, мистецтва, політики, спорту та громадського життя.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Журналіст «Кур'єру Галіційського» Артур Жак розповів в ефірі Польського радіо 24, що, попри ранкову повітряну тривогу, акція «Світло пам’яті для Личаківського цвинтаря», до якої залучені поляки, скаути та волонтери зі Львова, все ж відбулася.

«Почалося зранку, коли львів’яни – і поляки, і українці, бо вони також долучаються до таких акцій, розкладали лампади на личаківському кладовищі, а також на кладовищі захисників Львова. Урочистості, завершилися на пантеоні, де поховано вже героїв сучасної війни, яка триває сьогодні», - сказав Артур Жак.

Він також наголосив, що з кожним роком все більше пам’ятників львівського цвинтаря оновлюються. Ремонт відбувається завдяки співпраці львівської влади з Міністерством культури та національної спадщини Польщі.

«Чимраз більше об’єктів Личаківського цвинтаря повертають собі свою красу. Це майже 46 гектарів пречудових архітектурних комплексів. Це місце, де можна вивчати історію, знайомлячись з історією тих, хто тут спочиває. Він виглядає чимраз гарніше». 

Акцію «Світло пам’яті для Личаківського цвинтаря» організовує Генеральне консульство Республіки Польща у Львові. Личаківський цвинтар є одним із найстаріших некрополів Європи. Його історія починається з 1786 року. Там було поховано близько 300 тисяч осіб.

Окремою частиною Личаківського цвинтаря є цвинтар захисників Львова, відомий як цвинтар орлят. Тут спочивають поляки, які загинули під час польсько-української війни 1918-1919 рр. та під час польсько-більшовицької війни 1920 р. Там поховано близько 3 тис. солдатів.

Відзначили диво над Віслою: від Варшави до Львова

Президент Польщі став на коліно перед пам'ятником воїнам УНР (відео)

У Львові вшанували польських і українських воїнів, які протистояли більшовикам

Українська делегація спільно з польською вшанує у Варшаві пам'ять жертв трагічних подій на Волині

Річниця утворення ЗУНР: Козицький і Садовий доручили покладання квітів своїм першим заступникам

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів