Польща є прифронтовою державою,- МЗС Польщі

11:17 21 листопада 2022 р.

Фото до новини

Речник Міністерства закордонних справ Лукаш Ясіна заявив, що західні союзники повинні усвідомити, що Польща є прифронтовою державою.

Він додав, що через своє географічне положення Польща більше наражається на загрози з боку Росії.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com 

Як підкреслив Лукаш Ясіна в етері Польського радіо 24, деякі польські міста, розташовані поблизу кордону з Україною, розташовані лише за кільканадцять кілометрів від бомбардувань:

«Ми будемо доносити нашим західним партнерам, що ситуація Польщі, яка має Грубешів, Холм, Перемишль, але також Ельблонґ, який є за декілька кілометрів від кордону з Росією, військової бази, якою є Калінінградська область, є все ж трохи іншою ситуацією, аніж ситуація Парижа, Берліна, Брюсселя чи Лісабона».

Речник МЗС Польщі теж нагадав, що біженці проїжджали насамперед через міста східних регіонів Польщі, «які не є найбагатшими частинами країни». За його словами, мешканці цих регіонів тоді багато допомагали українцям, які втікали від війни.

Минулого тижня в селі Переводів Люблінського воєводства, неподалік від польсько-українського кордону, стався вибух. Того дня російські війська завдали масштабного ракетного удару по Україні. За даними польської влади, ракета, швидше за все, з української ППО, впала на територію зерносушильного заводу в Переводові. Стався вибух, внаслідок якого загинуло двоє поляків.

Підстав для активації п’ятої статті договору НАТО наразі немає, - Польща

Версія: чому дві ракети прилетіли в Польщу, а не в Київ чи Львів (фото)

Жахливий свист і вібрація вікон у школі: мешканець, політики, військові - про вибух у Польщі. Що далі

Учора на Львівщині була загроза ракетного удару з території Білорусі

У Туреччині випробували новий безпілотник Bayraktar Kızılelma, який збиратимуть в Україні (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів