Польща готова до зимової хвилі біженців з України: до 1 млн осіб

19:33 19 листопада 2022 р.

Фото до новини

Варшава також сподівається, що Європейський Союз активніше залучиться до допомоги біженцям з України.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Польща готова й обов’язково зробить все, щоб надати дієву допомогу людям, які втікають від ракет; це наш людський обов’язок, — заявив у суботу, 19 листопада, голова Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський, говорячи про можливу наступну хвилю воєнних біженців з України.

На запитання журналістів, чи Польща готова до того, що в наступних місяцях до країни можуть приїхати ще півмільйона чи мільйон громадян України, міністр відповів, що уряд уже «дуже ретельно перевірив всі практичні процедури щодо прийому біженців з України».

Маріуш Камінський додав, що також сподівається, що Європейський Союз активніше залучиться до допомоги біженцям з України.

«Звичайно, йдеться про фінансову підтримку воєнних біженців з України. Польща понесла великі витрати, які незначною мірою компенсував Європейський Союз, тому що ми говоримо про обсяг підтримки з боку Європейського Союзу на рівні 700 мільйонів злотих, майже 150 мільйонів євро», — сказав очільник міністерства.

Говорячи про укриття, міністр зазначив, що наразі проводиться їх повна інвентаризація за розпорядженням Міністерства внутрішніх справ та адміністрації.

«Це десятки тисяч пунктів, які були в обліку польських органів місцевого самоврядування. У середині грудня ми завершимо цю інвентаризацію», — запевнив він. Маріуш Камінський додав, що метою інвентаризації також є пошук нових місць для обладнання там укриттів. «Ми маємо збільшити кількість місць, які стануть необхідним укриттям для наших громадян. Ми також працюємо над спеціальним додатком, який би показував (...) найближче таке місце у вашому районі», — сказав він.

За оцінками, зараз у Польщі перебуває близько 1,3 мільйона воєнних біженців з України. Деякі люди, які приїхали до Польщі на початку повномасштабного російського вторгнення, поїхали далі до західних країн або повернулися в Україну.

Чому кожна домівка повинна скоротити електроспоживання на 25%

Україна дві години одержувала електроенергію зі Словаччини

Лише 13 хвилин мають енергетики, щоб врятувати своє життя, - NYT

Дистанційну форму навчання запровадять у Львові за однієї умови

Львів - Херсону: перші дві фури з гуманітарною допомогою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів