Нові санкції проти патріарха РПЦ Кіріла і його духовних соратників

14:41 31 травня 2022 р.

Фото до новини

Верховна Рада проголосувала за запровадження санкцій проти патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва та інших російських церковних діячів.

Ці санкції діятимуть упродовж 10 років, повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram, пише Dailylviv.comЦе рішення ще повинна розглянути РНБО. 

Також санкції наклали на єпископа Іларіона Дашевського, заступника голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Ніколая Балашова і митрополита Тіхона Шевкунова.

Раніше В.М.Гундяєва (патріарха РПЦ Кіріла) включено в новий пакет санкцій ЄС як «відповідального за військові злочини в Україні» разом з винуватцями різанини в Бучі і вірогідною дружиною Путіна Кабаєвою. Про це повідомляють грецькі медіа.

Про це написав на сторінці фейсбуку речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря): «Останній пакет санкцій також включає скасування доступу до платежів Swift для найбільшого російського банку Ощадбанк, заборону ще трьом російським державним мовникам здійснювати мовлення в Європі та подальше накладення санкцій на «відповідальних за воєнні злочини в Україні». До списку осіб, які підлягають санкціям, входять Аліна Кабаєва, дружина Путіна, за чутками, бучанські вбивці і Московський Патріарх Кіріл».

Московський патріархат включений у мережу ФСБ, – релігієзнавець у Львові

Розвідка України назвала прізвища служителів московської церкви, які закликають до війни

Список служителі російської православної церкви - пропагандистів війни.

Московська церква закликає російських солдатів стерти українську націю з лиця землі (фото)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів