Нотаріуси у Львові матимуть більше роботи у всій Львівській МТГ

13:24 1 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Відтепер міський нотаріальний округ в містах-обласних центрах включає всі територіальні громади, які належать до об’єднаної територіальної громади з центром в такому обласному центрі.

За наказом Міністерства юстиції України від 24 вересня 2021 №3391/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 7 червня 2021 року №2040/5 «Про затвердження Переліку нотаріальних округів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі», затверджено Перелік нотаріальних округів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

Про це Dailylviv.com повідомило Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Львів). 

Відповідно до розпоряджень до територіальних громад деяких обласних центрів належить не тільки територія міста, але й території прилеглих населених пунктів. Відтепер міський нотаріальний округ в містах-обласних центрах включає всі територіальні громади, які належать до об’єднаної територіальної громади з центром в такому обласному центрі. 

Тобто нотаріуси міста Львів зможуть посвідчувати договори відчуження нерухомого майна у всій Львівській територіальній громаді - зауважив Тарас Грень Начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

Нотаріусів уніфікують і дозволять їм реєструвати шлюби й розлучення

Реєстрація майна в приватного нотаріуса коштуватиме від 1000 гривень

З 1 липня на ринку сільськогосподарської землі покупців перевірятиме нотаріус, а власників – Держгеокадастр

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів