Навальний - лавреат німецької премії - порівняв Фаріон з «русскім» кораблем

11:21 19 листопада 2023 р.

Фото до новини

Критик і в'язень Путіна Алєксєй Навальний підтримав відкриття СБУ кримінального провадження проти професорки Львівської політехніки Ірини Фаріон за образу російськомовних.

Про це з'явився допис від імені російського ліберала-опозиціонера Кремля Алєксєя Навального в одному з двох його телеграм-каналів, пише DailyLviv.com. Цитувати цей допис публічно неможливо через нецензурну брутальність висловлювань російського ліберала, ув'язненого на багато років за критику владіміра путіна. 

Підтримуючи загалом Україну у боротьбі з путінською росією і критикуючи війну Москви проти Києва, Навальний, як і майже всі російські опозиціонери, не уявляють собі відокремлення України від росії на культурному та інформаційному рівнях. За замовчуванням для них Україна є лише демократичною формою продовження "русскаго міра".

Як повідомляє Der Spiegel, Алєксєй Навальний отримав премію у номінації «Мужність». Церемонія нагородження відбулася у четвер увечері. Статуетку отримала дружина політика Юлія Навальна.

Премія «Бембі» присуджується з 1948 року та є найстарішою німецькою премією в галузі ЗМІ. Її вручають людям, чиї успіхи та досягнення знайшли відображення у засобах масової інформації за останній рік, йдеться на сайті премії.

Премію вручила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Тим часом у Львові в понеділок проведуть акцію на підтримку Ірини Фаріон. Для звільненої з НУ "Львівська політехніка" професорки соратники зібрали майже 54 тисячі гривень. Натомість Ірина Фаріон заявила, що подасть до суду на наказ про звільнення без підписів.

Читайте також на цю тему: Емоції і маніпуляції. Дещо про чергове збурення громадської думки довкола професорки Ірини Фаріон

Ірина Фаріон сказала про мову майже як Леся Українка, але не в ту годину і не тими словами

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало просить спільноту вишу довіряти йому

Колишній студент «Львівської політехніки» вимагає від ректора Юрія Бобала скасувати наказ про звільнення з посади Ірини Фаріон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів