Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало просить спільноту вишу довіряти йому

04:27 18 листопада 2023 р.

Фото до новини

У своєму зверненні до працівників і студентів університету ректор Львівської політехніки не згадав прізвища професорки Ірини Фаріон, але всі здогадалися про що мова.

DailyLviv.com подає текст звернення ректора НУ "Львівська політехніка" Юрія Бобала, опублікованого на сайті університету:

"Шановна спільното Львівської політехніки! Дорогі викладачі та студенти!

У країні триває війна, і ворог діє усіма способами, застосовуючи різні гібридні методи для розхитування суспільства, тому ми повинні об’єднатися довкола спільної мети ― нашої Перемоги над московськими загарбниками.

В інформаційному просторі резонує тема, акценти якої змістилися виключно до питання української мови. Львівська політехніка завжди дотримувалася й дотримується засад плекання української мови, патріотизму та збереження ціннісних орієнтирів ― поваги до наших захисників, до кожного, хто жертовно бореться за нашу державність. Тому прикро, що останні події посіяли сумніви стосовно цього.

Читайте також: Ірину Фаріон «повторно звільнили» зі Львівської політехніки

Прошу бути пильними і пам’ятати, що ворог може маніпулювати, робити інформаційні вкиди. І це ми бачимо впродовж останніх днів. Мабуть, це один із тих моментів, коли маємо стишити емоції і керуватися холодним розумом. Розбурхуючи емоційні хвилі, не пильнуючи того, що і як говоримо, яку інформацію поширюємо, ми допомагаємо ворожим атакам проти нас усіх.

Підтримуймо тих, хто боронить Україну. Кожне протистояння підриває наші сили, кожен суспільний конфлікт ослаблює нас, а ворогові дає нові можливості зруйнувати нас зсередини.

Політехніка, всі студенти і викладачі єдині у підтримці фронту. Маємо основне завдання для всіх ― вистояти у цій кровопролитній війні, зберегти країну і людей. Це означає ― насамперед підтримувати ЗСУ, кожного воїна, який ціною свого життя дає нам шанс жити і працювати.

Прошу довіряти керівництву Університету. Час розставить все на свої місця".

Нагадаємо, що катедра української мови НУ "Львівська політехніка" назвала рішення керівництва Львівської політехніки щодо звільнення Фаріон І.Д. необґрунтованим і безпідставним. А сама професорка оскаржуватиме його в суді.

До слова. доцент НУ "Львіська політехніка", десантник 80 бригади розповів про військове мовне правило, яке майже збігається з позицією Ірини Фвріон і законом про ЗСУ. 

Читайте також: У Львові проведуть акцію на підтримку Ірини Фаріон (відео)

Для Ірини Фаріон зібрали майже 54 тисячі гривень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів