Ірину Фаріон «повторно звільнили» зі Львівської політехніки

17:28 17 листопада 2023 р.

Фото до новини

Національний університет «Львівська політехніка» повернув на офіційний сайт повідомлення про наказ-звільнення професорки кафедри української мови Ірини Фаріон.

Повідомлення про звільнення мовознавиці Ірини Фаріон знову стало доступним на сайті вишу вдень 17 листопада, пише DailyLviv.com.

«Відповідно до пункту 3 статті 41 Кодексу законів про працю Національний університет «Львівська політехніка» з 16 листопада 2023 року розриває трудову угоду з професоркою кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Іриною Фаріон», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, раніше новина про звільнення Ірини Фаріон, яка була розміщена на сайті Львівської політехніки 15 листопада, щезла зі сайту вишу. 

Щобільше, міністр освіти Оксен Лісовий вилучив фото копії наказу про звільнення Фаріон зі своєї сторінки у Facebook.

Нагадаємо, 15 листопада з'явилося фото наказу про звільнення Ірини Фаріон. Очільник МОН тоді підтвердив, що наказ підписаний ректором.

Фаріон заявила, що готує позов до суду через звільнення.

Раніше СБУ відкрила кримінальну справу за чотирма статтями через висловлювання Фаріон щодо вживання державної мови у ЗСУ.

Читайте також на цю тему: Ірина Фаріон сказала про мову майже як Леся Українка, але не в ту годину і не тими словами

Розмовляй українською або мовчи: доцент Львівської політехніки, десантник 80 бригади розповів про військове правило

7 листопада у Львівській політехніці прокоментували резонансну заяву Ірини Фаріон про мову військових. Спочатку Львівська політехніка 7 листопада заявила, що не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом, а колектив катедри української мови Львівської політехніки підтримав професорку Ірину Фаріон.

Також десантник Андрій Соколов уперше підтримав Фаріон тому, що війну в Україну привели в основному російськомовні громадяни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів