Китай імітував високоточні атаки по ключових цілях на Тайвані

16:45 9 квітня 2023 р.

Фото до новини

Пекін заявляє, що військові навчання Operation Joint Sword триватимуть до понеділка.

Про це повідомляє CNN, пише Dailylviv.com.

Кілька служб здійснили «імітовані спільні високоточні удари по ключових цілях на острові Тайвань» і в навколишніх водах, повідомляє CCTV.

Китай розпочав навчання в суботу, через день після того, як президент Тайваню Цай Ін Вень повернулася з 10-денного візиту до Центральної Америки та Сполучених Штатів, де вона зустрілася зі спікером Палати представників США Кевіном Маккарті.

Китай назвав ці навчання «серйозним застереженням проти змови сепаратистських сил Тайваню зі зовнішніми силами та необхідним кроком для захисту національного суверенітету та територіальної цілісності».

Пекін неодноразово застерігав від зустрічі Цая з Маккарті і раніше погрожував вжити «рішучих і рішучих заходів», якщо вона відбудеться.

Правляча Комуністична партія Китаю заявляє про самоврядну демократію Тайваню як про свою територію, не зважаючи на те, що ніколи не керувала ним, і витратила десятиліття на те, щоб дипломатично ізолювати його. Китай не виключає застосування сили для встановлення контролю над островом.

Китай відреагував подібним чином, коли тодішній спікер Палати представників США Ненсі Пелосі відвідала Тайвань у серпні 2022 року, розпочавши серію військових навчань, які оточили острів і обстріляли його ракетами.

Ці навчання були першим випадком, коли Китай запустив ракети над островом, і багато експертів розцінили їх як серйозну ескалацію військового залякування Китаю проти Тайваню.

Китай заявляє, що військові навчання Operation Joint Sword триватимуть до понеділка.

Китай попереджає, що не пробачить США візит Ненсі Пелосі на Тайвань

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

Блінкен назвав Китай найбільшим викликом міжнародному порядку

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів