Хабар обласній адміністрації від обласної ради: депутат пояснив, чому в ЛОР голосують за премії чиновникам (відео)

20:07 26 вересня 2021 р.

Фото до новини

Обсяг коштів на програму підтримки органів виконавчої влади щорічно зростає.


Відео: Львівський пресклуб

Про це в ексклюзивному інтерв’ю у Львівському пресклубі розповів депутат Львівської обласної ради Йосиф Ситник, пише Dailylviv.com.       
     
- Ця програма вперше започаткована в 2015 році. І коли я ще був депутатом 6-го скликання і головою фракції «Свободи», упродовж останнього року каденції, ми не дозволили тодішньому голові ЛОДА Олегові Синютці протягнути цю програму. Її неодноразово ставили на голосування. І це рішення не було прийнято доти, доки не прийшла у жовтні 7-ма каденція і головою ЛОР став пан Ганущин, - каже Йосиф Ситник.
     
За його словами, вже наприкінці листопада в облраді таки зуміли протягнули на підтримку органів виконавчої влади суму 12 млн грн.
     
- А це означає, що чиновникам обласної адміністрації з обласного бюджету до їхніх зарплат, у певній пропорції, доплатили цю суму коштів,- зазначає Йосиф Ситник.
     
Він наголошує, що до 2015 року такого собі не дозволяла жодна обласна адміністрація і таким інструментом не користувалася.     
     
- Чому це робиться? Це, так би мовити, хабар обласній адміністрації від обласної ради, зокрема, фракцій та інших зацікавлених сторін, які потім віддячують певними пропозиціями, проєктами тим депутатам, які за це проголосували, - пояснює депутат.
     
Йосиф Ситник наголошує, що в чиновників апетит постійно зростає, і ніхто не може його зупинити. Наприклад,  у 2020 році на цю програму депутати вже надали 60 млн грн. І ця сума є рівноцінною сумі, яка пішла на соціальний захист населення.     
     
- Я не проти, щоб обласні чиновники отримували гідну зарплату, але в кожного органу влади в Україні є, так би мовити, свій роботодавець. Зокрема, роботодавцем ОДА є Кабінет Міністрів, і саме він має передбачити у бюджеті такі кошти на зарплату чиновникам, щоб вони почувалися гідними людьми. А Кабінет Міністрів сам врізає їм зарплати, а ті, відповідно, залізають у кишеню до іншого роботодавця, а саме – обласної ради, яка фінансує своїх чиновників і комунальні підприємства. То постає питання: просіть і вимагайте в Кабміну, а обласна рада може, зі свого боку, підтримає вас у цьому, наприклад, прийнявши відповідне звернення до Міністерства фінансів і Кабінету Міністрів з проханням дофінансування обласної держадміністрації, щоб вони не брали цих коштів з обласного бюджету, - каже депутат ЛОР Йосиф Ситник.          

Він зазначив, що частково ЛОДА ввела в оману обласних депутатів щодо коштів, які їм виплачують.

- У мене є офіційна відповідь від Кабміну на моє звернення, у якій сума на зарплати працівникам зазначена вищою, ніж вони задекларували, - наголосив Йосиф Ситник.

Більше - у відеоінтерв'ю.

Держаудит виявив на Львівщині необлікованого газу на мільярди грн

Науковці Львівщини мріють про середню зарплату працівників апарату обласної ради

Львівщина у 2021 році матиме бюджет виживання, а не розвитку

Голова облради імітує діяльність, а її доручення голові ОДА, головам рад і громад не працюють, - ексголова (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів