"Свобода" вмиває руки від гендиректора НТА і Вголосу через його співпрацю з Тарасом Козаком

20:06 25 лютого 2021 р.

Фото до новини

Колектив телеканалу НТА - також засуджує дії Романа Любицького з продажу телеканалу "Перший незалежний". Менеджер каже, що купівля-продаж відбулися без його участі.

Львівська міська організація ВО "Свобода" інформує про виключення з лав об'єднання Романа Любицького за дії, які можуть нашкодити українській справі та негативно вплинути на авторитет партії. Партія просить громадськість та ЗМІ не пов'язувати його діяльність та заяви з цією політичною силою.

Про це повідомлено у ФБ, пише DailyLviv.

"Запевняємо виборців, що його мандат депутата місцевої ради буде складено. Заява про дострокове припинення депутатських повноважень під №420 від 24.02.2021 р. вже зареєстрована в організаційно-методичному  відділі Львівської районної ради і буде проголосована на найближчому пленарному засіданні.

ВО "Свобода" вважає неприпустимою будь-яку співпрацю з колаборантами. Вимагаємо від СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення вжити заходів щодо захисту українського інформаційного простору".

Нагадаємо, що генеральний директор телеканалу НТА та інформагенції Вголос Роман Любицький продав ТОВ «Тайм-медіа», якому належить телеканал «Перший незалежний», співробітникам медіахолдингу Тараса Козака.

Про це стало відомо із реєстру підприємств.

Офіційно власниками «Тайм-медіа» стало ТОВ «Медіахолдинг новини», яке заснували 100 працівників заборонених раніше телеканалів Козака Zik, NewsOne і 112 Україна. До статутного капіталу медіахолдингу кожен із них вніс лише по одній гривні.

Сьогодні оприлюднена також термінова заява колективу телеканалу НТА: 

"Колектив телеканалу NTA засуджує рішення директора ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство» Романа Любицького продати власний телеканал «Перший незалежний» ТОВ «Медіахолдингу новини», яке 18 лютого створили 100 працівників «каналів Медведчука». Ця інформація стала для нас повною несподіванкою. Вважаємо неприпустимою будь-яку співпрацю зі структурами, які діють для інтересів країни-агресорки Росії. Цю позицію ми неодноразово публічно озвучували та будемо робити це й надалі в ефірах наших проєктів.

Водночас хочемо пояснити, що Роман Любицький - лише юридично дотичний до телеканалу NTA та не має жодного впливу на редакційну політику каналу. Він є директором ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство», яке володіє ліцензією на телевізійне мовлення. А увесь контент для телеканалу створює інша юридична особа.

Ще у жовтні 2019-го створили продакшн ТзОВ «НТА+», засновниками якого є Віталій Крутяков та Наталія Струк, а працівниками — творчий колектив телеканалу NTA. Саме цей продакшн здійснює виробництво телевізійного контенту, який розміщує на телеканалі NTA, всеукраїнському етері телеканалу Еспресо та у соцмережах.

Вимагаємо від власників ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство» негайної реакції та відсторонення Романа Любицького від займаної посади".

Натомість Роман Любицький пояснив свої дії Детектор.медіа так: «...Я бачу, що зараз пишуть в соцмережах та деяких ЗМІ, і хотів би наголосити: я жодного відношення не мав, не маю і не буду мати до ТОВ «Медіахолдинг Новини». Доручення на продаж каналу «Перший незалежний» я дав минулого року і ще вчора не знав, кому саме продали канал. Переєстрація відбувалася в Києві, я не був присутній на ньому – і мого підпису на документах нема, оскільки юридично мав право підписати документи юрист, який мав на це доручення".

Любицький також прокоментував заяву колективу львівської телекомпанії НТА, генеральним директором якої він є. Зокрема, журналісти вимагають відсторонити Любицького від посади директора НТА.

«Я думаю, зараз відбудуться загальні збори нових власників, і вони призначать нового гендиректора – ніхто мене тримати там не буде. Зі мною ніхто не зв’язувався з цього приводу, але якщо зміни не відбудуться найближчим часом, я сам ініціюю процес мого звільнення – але зараза я навіть не знаю, на чиє ім’я писати заяву. Я гарантую, що мене там не буде – це пов’язано з моєю політичною позицією, моєю позицією громадянина», – підкреслив він.

Роман Любицький зазначив, що не втручався в редакційну політику каналу «НТА» та виконує лише менеджерські функції. Він також заперечив будь-який зв’язок з екснардепом від ВО «Свобода» Ігорем Кривецьким та вплив ВО «Свобода» на процес продажу каналу «Перший незалежний».

З відповіді Любицького не цілком зрозуміло, збори нових власників якої ж структури відбудуться, що звільнять директора НТА? НТА ж ніхто не продавав.

Працівники Zik, NewsOne і 112 Україна купили телеканал у директора НТА

Президент повідомив топ-менеджерам телеканалів, чому заблоковано ZIK, 112 і NewsOne

 Президент запровадив санкції проти Тараса Козака і телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne

На Львівщині канали Тараса Козака припинили мовлення, - ЛОДА

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів