У Львові і зарплату працівникам облдержадміністрації підвищать, і грейдери, пожежні машини та "швидкі" придбають

21:08 9 лютого 2021 р.

Фото до новини

Такі пропозиції можуть надійти 16 лютого на сесії облради від депутата Львівської обласної ради з партії "Свобода".

Депутат Львівської обласної ради Йосиф Ситник опублікував сьогодні у Телеграмі свій коментар щодо снігопадів на Львівщині: "Ну що, товариство, всі вже сказали своє слово про вчорашнє очищення вулиць і доріг Львова та Львівщини від "раптового" снігопаду серед Зими!?  Говорити і писати про безгосподарність місцевої влади та її "піарність" можна вічно, але це все -  наслідок. А причина криється у неефективності управлінських рішень та марнотратстві цієї влади стосовно коштів місцевих бюджетів, які наповнюють платники податків, і які стають заручниками таких ситуацій.

Наприклад: в обласному бюджеті Львівської області станом на 1.01.21 р. є вільний залишок коштів понад 110 млн. грн. Як ви думаєте, на що буде витрачено 60 млн. грн. із цієї суми - на придбання:

- 22 грейдерів для 22 нових ОТГ (ціна одного = 2  627 000 грн).

- 20 авто ШМД для 20 медзакладів у районах області (ціна одного = 2 850 000 грн).

- 9 пожежних машин для новостворених ОТГ (ціна однієї = 6 000 000 грн).

Ні, і ще раз Ні! У 2021 р. з обласного бюджету планується виділити 60 млн. грн. - на доплати і премії чиновникам Львівської облдержадміністрації!!! За 2015 - 2020 рр. на такі премії вже пішло понад 105 млн. грн. Тепер порахуйте, скільки комунальної техніки можна було б купити за ці кошти, за це марнотратство!? І таких рішень Рад є десятки.

Тому, в нас і в наступному 2022 і 2023... роках буде засипати снігом, але не буде чим його прибирати, будуть палати пожежі, але не буде чим їх гасити... Ось так живемо, так влада ухвалює під себе безліч рішень, і за це голосують на сесіях обласні та міські депутати й мери, а за таких депутатів і міських голів голосують виборці, які потім нарікають - чому не прибраний сніг на дорогах...

Тому владу треба жорстко контролювати стосовно витрачання коштів платників податків та вимагати відповідальності за свої дії". 

За іронією долі Йосиф Ситник в іншому сьогоднішньому пості у соціальній мережі нагадав, що на 16 лютого 2021 р. заплановано III чергову сесію Львівської обласної ради VIII скликання, до порядку денного роботи якої внесено 48 питань. Серед них є і таке: "Про звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністра України, Міністерства фінансів України щодо збільшення фінансування апарату Львівської обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів". З цього питання доповідатиме... Йосиф Ситник. Цікаво, чи запропонує депутат-свободівець замість підвищення зарплати придбати грейдери, пожежні і "швидкі"?

Нагадаємо, що Йосиф Ситник з 29 квітня 2014 року до 1 грудня 2014 року був першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації.

На Львівщині відремонтують 14 доріг. Перелік

На Львівщині провалили велику реставрацію 24 пам'яток архітектури. Називають винних

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів