На Львівщині провалили велику реставрацію 24 пам'яток архітектури. Називають винних

16:05 3 лютого 2021 р.

Фото до новини

24 пам’ятки архітектури, які влада Львівщини планувала відновити в межах президентської програми «Велике будівництво», не потрапили на конкурс у Київ, а відтак втратили шанс отримати державне фінансування. Серед них – замки, дерев’яні церкви та костели. Окремі з пам'яток перебувають у вкрай занедбаному стані.

Про це сьогодні у Фейсбуці написав заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, пише DailyLviv.

"Об‘єкти, які запропоновані до конкурсу досі не передані з балансу неіснуючого вже відділу на баланс нового управління.
На жоден з них, відповідно, не зроблено витягу з держреєстру речових прав на нерухоме майно, бо наших пам’яток там просто нема. Вони нічиї!
Це була прекрасна ідея - долучити до формування заявок громади. Ок, хай самі спробують розібратися, як писати заявки і як бачать далі комплексний розвиток своїх пам’яток,"- написав Юрій Холод.

За його словами, від ЛОДА подали до Міністерство культури та інформаційної політики України пропозицію з 24 об’єктів. Щоб вони мали шанс на реставрацію, має бути зібрана вся необхідна документація і правильно заповнена заявка (за Постановлю Кабінет Міністрів України
 ном. 1214 від 9 грудня).

"Наразі, на жаль, не готова жодна з 24 заявок",- підсумував заступник голови ЛОР.

У поганій роботі він звинуватив департамент архітектури та містобудування ЛОДА, який до грудня минулого року був у підпорядкуванні Юрія Холода. Тоді він обіймав посаду заступника голови ЛОДА.

У Велику реставрацію запропонували включити Поморянський, Свірзький замки, Костел у Годовиці, Тартаківський палац та ще два десятки об'єктівРуйнація пам'ятки: через Дрогобицьку житницю самовільно прокладають дорогу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів