Глядачам двох телеканалів - 5-го і Прямого - ніщо не загрожує

10:03 8 січня 2022 р.

Фото до новини

ДБР повідомило, що інформація про арешт активів телеканалів «Прямий» та «5 канал» не відповідає дійсності.

Як вже повідомлялося, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора Головне слідче управління Державного бюро розслідувань здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо закупівлі вугілля з території «ДНР/ЛНР» з кваліфікацією ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 2583 КК України.

Про це повідомило ДБР, пише Dailylviv.com.

У вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру двом народним депутатам України, один з яких п’ятий Президент України, повноваження якого припинено, колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості, та топ-менеджеру часів Януковича.   

6 січня 2022 року Печерський районний суд Києва за участю прокурорів Офісу Генерального прокурора та захисників розглянув клопотання прокурора у кримінальному провадженні, погоджене виконувачем обов’язків Генерального прокурора про арешт майна п’ятого Президента України, повноваження якого припинено.

Суд обґрунтовано прийняв рішення про арешт майна підозрюваного, яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна належить йому на праві власності, зокрема це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Очікуваною реакцією стало розповсюдження неправдивої інформації про нібито накладення арешту на активи телеканалів «Прямий» та «5 канал», власником яких є медіахолдінг «Вільні медіа», що не відповідає дійсності, оскільки арешт на корпоративні права на вказані канали та їх активи не накладався.

ДБР наголошує, що у зв’язку з прийняттям згаданого судового рішення будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося.

З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження повідомляємо, що арешт накладено виключно на майно, корпоративні права, власником яких згідно відповідних державних реєстрів є п’ятий Президент України, повноваження якого припинено.

Підкреслюємо, рішенням суду заборонено лише відчужувати арештоване майно, що не позбавляє власника користуватись іншими правами.

Петро Порошенко відхрестився від Віктора Медведчука

Порошенко використовував офшори для бізнесових оборудок - розслідування

Порошенко-президент не зрікся своєї бізнес-імперії

Екссоратник Порошенка пригадав, хто шість років тому віддавав нафтопровід Медведчуку

Санкції Росії проти Порошенка напередодні місцевих виборів – це дружня допомога від Путіна, - політик у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів