Дві влади спільно беруться за формування підрозділів територіальної оборони Львівщини

18:50 31 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні відбулась робоча нарада за участі керівництва Львівської області та Львова щодо координації роботи з формування підрозділів територіальної оборони Львівщини.

В Україні з 1 січня набув чинності Закон «Про основи національного спротиву», за яким у районах області та місті Львові утворюють підрозділи тероборони. Сили ТРО стали окремим родом Збройних сил України. Військовослужбовці ТРО забезпечують здатність підрозділу при потребі розгорнутись до штату воєнного часу - швидко закомплектуватися резервом і бути готовими виконувати завдання.

Зважаючи на вагомість та необхідність утворення підрозділів ТРО, Львівська ОДА та Львівська міська рада планують напрацювати алгоритм для швидшого отримання необхідних документів для зарахування до лав територіальної оборони ЛьвівщиниПро це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Львівська громада є однією з найбільших в області, адже тут зосереджена більшість медичних установ для проходження комісій, потрібних для набору до підрозділів ТРО. Важливо, що жителі з усіх районів області зможуть отримати необхідні довідки в обласному центрі.

Записатися до лав сил територіальної оборони можна, вступивши на військову службу за контрактом у резерві. Контракт укладається строком від 3-х років.

Контрактні умови для громадян України:

  • Вік 18 до 55 років;
  • Придатний стан здоров’я;
  • Відсутність судимості.

Охочі мають звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) за місцем реєстрації, де їм підкажуть усі подальші кроки.

Детальну інформацію можна одержати також за адресою: м. Львів, вул. Ів. Франка, 25 або за одним із телефонних номерів: (096) 080-69-87; (066) 829-04-34.

Серед головних переваг військовослужбовця тероборони - проходження служби в своєму регіоні, поза районами ведення бойових дій. Крім цього - стабільне грошове забезпечення, соціальний та правовий захист держави, а також безоплатна кваліфікована меддопомога і пільгове санаторно-курортне лікування.

Через агресію Росії у Львові переформатують роботу управління НС: займатиметься також теробороною

Для оборони України добровольцям дозволили з нового року навіть мисливську зброю

Зброю дадуть лише тим, хто укладе контракт і служитиме у резерві тероборони ЗСУ

У суботу львів'ян навчатимуть діяти у воєнних умовах

Міський голова Львова Садовий взяв до рук зброю з синами і закликав до цього всіх мерів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів