На Львівщині формують мережу підрозділів територіальної оборони

20:00 21 вересня 2021 р.

Фото до новини

У Львівській облдержадміністрації відбулась нарада з питань розміщення підрозділів територіальної оборони (ТРО) у межах районів області, а також щодо організації та проведення осіннього призову на військову строкову службу до лав ЗСУ та інших військових формувань.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» в районах Львівської області та міста Львова передбачено створити підрозділи ТРО. Тож в межах наради учасники обговорили вимоги до самих приміщень та їх географічного розташування. Голови РДА мають надати список приміщень, які вони можуть запропонувати для узгодження з військовим керівництвом.

«Ініційований Президентом України Закон передбачає побудову з січня наступного року мережі підрозділів територіальної оборони, відповідної кількості бригад та батальйонів, що дислокуються на території Львівської області. Це постійне перебування формувань тероборони у межах окремих населених пунктів Львівщини. Дислокація військових передбачає необхідність приміщень, матеріально-технічної бази. Зараз важлива якісна участь райдержадміністрацій та територіальних громад, які могли б допомогти у забезпеченні мережі підрозділів тероборони», - зазначив заступник голови ЛОДА Віталій Загайний.

Окремо учасники наради зосередили увагу на осінній призовній кампанії на Львівщині.

Восени у Львівській області заплановано призвати 648 призовників. Станом на сьогодні тільки 212 призовників за станом здоров’я можуть проходити військову службу. Така кількість призовників складає менше 24% від планового завдання на призовну кампанію жовтень-грудень 2021 року.

Основними причинами незадовільного відбору призовників для проходження строкової військової служби є неякісне оповіщення призовників та їхнє ухилення від проходження районних призовних комісій.

З огляду на це, необхідно посилити співпрацю між територіальними центрами комплектування, органами Нацполіції та місцевого самоврядування аби знизити рівень ухилення призовників від військової служби.

Перед відправкою у війська має проводитись скринінгове обстеження призовників на COVID-19. Відтак, наприкінці наради обговорили також наскільки зараз призовники забезпечені ІФА-тестуванням. У департаменті охорони здоров’я ОДА повідомили, що зараз користуватимуться швидкими тестами на виявлення антигену COVID-19.

Учасниками наради стали командир бригади ТРО, військовий комісар Львівського ОТЦК та СП, заступник начальника військового гарнізону, голови РДА та представники департаментів охорони здоров’я і цивільного захисту ЛОДА.

Для оборони України добровольцям дозволили з нового року навіть мисливську зброю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів