Уже й Болгарія передасть Україні танки, артилерійські установки і боєприпаси

19:41 19 листопада 2022 р.

Фото до новини

Зенітно-ракетні системи С-300 не будуть передані Україні, оскільки вони використовуються для захисту повітряного простору Болгарії та важливих стратегічних об’єктів, зокрема АЕС у Козлодуї.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.comБолгарія передасть Україні танки, артилерійські установки та боєприпаси, — заявив міністр оборони Димітар Стоянов у суботу, 19 листопада. Міністерство оборони склало перелік видів озброєнь, які будуть поставлені в Україну на підставі постанови парламенту від початку листопада про військову допомогу Києву.

Міністр повідомив, що зенітно-ракетні системи С-300 не будуть передані Україні, оскільки вони використовуються для захисту повітряного простору Болгарії та важливих стратегічних об’єктів, зокрема АЕС у Козлодуї.

Зброю доставлятимуть потягами та літаками. Зараз Болгарія веде переговори зі Сполученими Штатами щодо матеріально-технічної допомоги, яку Вашингтон надасть Софії. План перекидання озброєння в Україну повітряним транспортом здійснюватиметься за допомогою дев'яти військово-транспортних літаків Boeing C-17 Globemaster. Ймовірно, ці літаки приземляться в Польщі, — повідомив Стоянов.

Як пояснив представник уряду, план доставки має затвердити парламент Болгарії.

Болгарія має профіцит запасів боєприпасів. Ми можемо допомогти Україні в основному постачанням ракет, — зазначив міністр.

У травні парламент у Софії проголосував проти надання військової допомоги Україні, а потім скасував це рішення на початку листопада. До того часу Софія в основному забезпечувала українців медичною допомогою та бронежилетами. Болгарія також прийняла кілька тисяч українських біженців. Минулого тижня уряд продовжив програму фінансування їхнього проживання в готелях.

Москва і Тегеран домовилися про виробництво іранських дронів на території Росії

Взимку траплятимуться блекаути: у Німеччині попередили про вимкнення електроенергії

Закінчіть цю війну, виведіть свої війська - Шольц звернувся до Путіна

За тиждень у Twitter можуть залишитися лише Маск і Трамп

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів