За тиждень у Twitter можуть залишитися лише Маск і Трамп

21:00 19 листопада 2022 р.

Фото до новини

Чому колишні працівники Twitter прогнозують, що соцмережа, ймовірно, припинить роботу впродовж наступного тижня.

Про це розповідає iflscience.com, пише Dailylviv.com.

Головна причина прогнозу про швидке закриття Twitter є та, що масово звільняються кваліфіковані працівники компанії, які відповідали за підтримку цієї соціальної мережі. Придбавши компанію Twitter  за 44 млрд доларів, найбагатша людина світу Ілон Маск запропонував її працівникам ультиматум: або багато працювати безпосередньо в офісі з високою інтенсивністю, або звільнитися. Сотні тих, які пережили перший раунд з обов'язкових 3500 звільнень, ініційованих Маском, вирішили після такої жорсткої пропозиції Маска скористатися шансом залишити компанію. З-поміж них є багато тих, хто відповідав за технічну підтримку соцмережі.

Раніше Ілон Маск оголосив, що всім доведеться працювати в офісі, якщо вони не отримають його спеціального дозволу.

«Віддалена робота більше не дозволена, якщо у вас немає особливого винятку, — сказав Маск співробітникам. — Менеджери надішлють мені списки винятків для перегляду та затвердження».

У четвер Маск закрив офіси до понеділка, побоюючись, що колишні співробітники можуть втрутитися в роботу інформаційної платформи, перш ніж вони фізично покинуть компанію.

Twitter попередив співробітників про те, що всі офісні будівлі тимчасово закриті, а доступ до бейджів працівників призупинено. Співробітників попросили дотримуватися політики Twitter не обговорювати конфіденційну інформацію про компанію в соціальних мережах або в пресі.

Редактор Verge Алекс Хіт повідомив, що хоча доступ до штаб-квартири для співробітників й закрито до понеділка, багато з них усе ще мають доступ до систем Twitter.

Минулої ночі користувачі повідомляли про нові збої на веб-сайті , що могло бути пов’язано зі збільшенням трафіку, оскільки багато хто на веб-сайті припускав, жартував і загалом писав у Твіттері про його припинення. 

Прогнози про загибель гіганта соціальних медіа наростають. Один з його співробітників, що залишився працювати, сказав репортеру Newsweek, що веб-сайту "залишився приблизно тиждень до його зупинки".

Нагадаємо, що новий власник Twitter Ілон Маск почав розблоковувати акаунти раніше забанених знаменитостей. Серед них – психолог Джордан Пітерсон і комік Кеті Гріффін. Щодо раніше довіку забаненого експрезидента США Дональда Трампа ще не вирішено: Макс запропонував користувачам проголосувати, чи хочуть вони повернення Трампа у Twitter.

За словами Маска, акція розблокування акаунтів відбувається в рамках "п'ятниць свободи". Однак це суперечать попередній обіцянці Маска сформувати раду модераторів, перш ніж скасовувати блокування чи ухвалювати важливі рішення щодо контенту. Рада мала переконатися, що політика Twitter відображатиме широкий спектр поглядів.

Новий власник соцмережі все ж попередив, що частина контенту все одно підлягатиме жорстким обмеженням. Це стосується мови ненависті, кількість твітів з якою буде "максимально зменшена і демонетизована". 

Маск пояснив, чому звільняє працівників Twitter і скільки їм виплачує

Чорний вікенд для майже половини працівників компанії Twitter

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів