Маск скоротить половину працівників компанії Twitter

08:51 30 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Новий власник компанії Twitter Ілон Маск, який у четвер уклав угоду про купівлю Twitter за 44 мільярди доларів, наказав провести скорочення у всій компанії.

Про це повідомляє The New York Times, пише Dailylviv.com.

Ілон Маск планував почати звільняти працівників Twitter уже в суботу, повідомили чотири обізнані в цьому питанні особи. Деяких менеджерів попросили скласти списки працівників, яких потрібно скоротити.

Новий власник компанії Twitter Маск, який у четвер уклав угоду про купівлю Twitter за 44 мільярди доларів, наказав провести скорочення у всій компанії. Масштаби звільнень визначити не вдалося. За деякими джерелами, це може бути половина працівників. У Twitter працює близько 7500 співробітників.

Повідомлення про звільнення в Twitter поширилися після того, як Ілон Маск погодився купити компанію в квітні. Мільярдер, який також очолює виробника електромобілів Tesla і ракетну компанію SpaceX, сказав інвесторам , що він закриє Twitter, скоротить його штат, скасує правила модерації вмісту та знайде нові джерела доходу.

Звільнення в Twitter мали відбутися до 1 листопада, коли працівники мали отримати гранти за акції як частину своєї компенсації. Такі гранти зазвичай становлять значну частину оплати праці працівників. Звільнивши працівників до цієї дати, Маск може уникнути виплати грантів, хоча згідно з умовами угоди про злиття він повинен виплачувати працівникам готівку замість їхніх акцій.

Twitter і представник Маска не відповіли на запити про коментарі.

Компанія Маска вимагає, щоб за Starlink платив Пентагон

Starlink може померти в Україні, - Маск

Маск продовжить безкоштовно забезпечувати ЗСУ Starlink

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів