Львівщина отримала від Ілона Маска першу супутникову тарілку Starlink: як використовуватимуть

17:43 21 березня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні Львівська обласна військова адміністрація отримала першу супутникову тарілку Starlink компанії SpaceX. Міністерство цифрової трансформації України надало цю супутникову систему, яка була попередньо переданою американським підприємцем Ілоном Маском.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Заступник голови з питань цифрової трансформації Львівської ОВА Олександр Кулепін повідомив як саме будуть використовувати Starlink.

"Коли за тебе воює весь світ, то перемога - це лише питання часу. Дякуємо Ілону Маску за доступ до супутникового інтернету, який тепер є в усіх куточках України. На Львівщині ним будуть забезпечені певні об'єкти, які є критичними для виконання функцій гуманітарного хабу України", - сказав Олександр Кулепін.

Довідково: Starlink – це глобальна супутникова система, яку запустила компанія SpaceX для забезпечення високошвидкісним супутниковим доступом в інтернет у місцях, де він недоступний. Термінали Starlink виглядають як домашні супутникові телевізійні тарілки та можуть забезпечити швидкий інтернет, який забезпечується за допомогою підключення до супутників на низькій навколоземній орбіті. Для користування, потрібно увімкнути тарілку і вона автоматично підключиться до найближчого супутника Starlink, яких у небі понад 2000. Потім супутник зв'язується з найближчою наземною станцією або шлюзом, що забезпечує інтернет.

У Росії суд заборонив Facebook і Instagram, на черзі - YouTube: за що

Німеччина відмовляється від російської антивірусної лабораторії Kaspersky

PayPal запрацювала в Україні

США нададуть Україні 800 систем ППО, 9 тис протитанкових комплексів, безпілотники

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів