У Росії суд заборонив Facebook і Instagram, на черзі - YouTube: за що

16:07 21 березня 2022 р.

Фото до новини

Платформи компанії Meta - Facebook та Instagram - тимчасово дозволили користувачам у деяких країнах закликати до насильства щодо російських солдатів, які вторглися в Україну і вчиняють тут злочини.

Тверський суд Москви залишив без задоволення клопотання адвокатів компанії Meta Platforms, які просили відкласти розгляд позову Генпрокуратури Росії про заборону діяльності компанії через відмову видаляти заклики до насильства щодо росіян, передає кореспондент "Інтерфаксу" із зали суду, пише Dailylviv.com.

Суд не надав Meta більше часу на підготовку до розгляду позову по суті, відмовився задовольнити клопотання захисту про припинення провадження у справі, а також передати його до Таганського суду у Москві.

Захист просив припинити справу, вказуючи, що Тверський суд не може його розглядати, оскільки Meta - іноземна компанія, а російські суди можуть розглядати справи іноземних компаній лише якщо організація-відповідач перебуває в Росії.

Генпрокуратура раніше вимагала заборонити діяльність Meta, спираючись на федеральний закон про боротьбу з екстремізмом. За даними наглядового відомства, платформи компанії Facebook та Instagram тимчасово дозволили користувачам у деяких країнах закликати до насильства щодо російських солдатів. Роскомнагляд почав блокувати Instagram з 14 березня, а Facebook – з 4 березня.

З 18 березня Роскомнагляд вимагає від Google LLC негайно припинити поширення погроз щодо громадян Росії на відеохостингу YouTube. 

У підсумку Тверський суд Москви визнав інтернет-компанію Meta екстремістською організацією і заборонив соцмережі Facebook і Instagram, що належать їй, за екстремістську діяльність.

Це рішення не поширюється на діяльність месенджера What"s App компанії Meta з огляду на відсутність у ньому функцій з публічного поширення інформації.

Німеччина відмовляється від російської антивірусної лабораторії Kaspersky

Закінчилися ракети: Росія перевела їхнє виробництво на цілодобовий режим

Росія не виконує рішення Міжнародного Суду ООН про припинення війни в Україні

Росія заховає у братських могилах своїх невідомих солдатів, які без жетонів пропадуть без вісти в Україні

Російський офіцер має жити та померти без імені заради Путіна

Ми програємо. Варіанту можливої перемоги немає. Звіт російського аналітика

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів