Чорний вікенд для майже половини працівників компанії Twitter

06:12 4 листопада 2022 р.

Фото до новини

У п’ятницю, 4 листопада, новий власник Twitter Ілон Маск почне звільняти працівників. Згідно з попередніми інсайдерськими повідомленнями, близько половини працівників Twitter можуть втратити роботу.

Працівники Twitter були повідомлені у четвер про звільнення електронним листом, копію якого опублікувала The New York Times, пише Dailylviv.com. Працівникам наказали йти додому і не приходити в офіси в п’ятницю. Згідно з попередніми інсайдерськими повідомленнями, близько половини працівників Twitter можуть втратити роботу. 

27 жовтня Ілон Маск завершив купівлю компанії Twitter за 44 мільярди доларів і негайно звільнив чотирьох топ-менеджерів, в тому числі виконавчого й фінансового директорів. Відтоді більшість керівників пішли у відставку або були звільнені. Маск залучив понад 50 співробітників з інших своїх компаній, включаючи виробника електромобілів Tesla, щоб переглянути списки звільнюваних працівників Twitter і технології соціальної платформи.

Звільнення в Twitter навряд чи будуть найбільшими в індустрії технологій за загальною кількістю. У 2008 році виробник комп’ютерів HP скоротив 24 600 своїх працівників, тобто приблизно 7,5 відсотка. Пізніше HP скоротив ще десять тисяч, залишивши приблизно третину робочої сили.

Також учора компанія Lyft заявила, що звільнить 13 відсотків, або близько 650 з 5000 своїх співробітників. А Stripe, платформа обробки платежів, попередила про скорочення 14 відсотків своїх робочих місць, або приблизно 1100.

Хоча федеральні закони США та закони Каліфорнії вимагають від компаній надавати завчасне повідомлення про масові звільнення, незрозуміло, чи зробив це Ілон Маск. Представник департаменту розвитку зайнятості Каліфорнії заявив у четвер увечері, що не отримував подібних повідомлень від Twitter, який базується в Сан-Франциско і мав би повідомляти агентству про масові звільнення.

Працівникам Twitter, яких звільняють, зазвичай виплачують принаймні двомісячну зарплату та грошову вартість власного капіталу, яку вони планували отримати впродовж трьох місяців після дати звільнення.

Згідно з умовами угоди про придбання Twitter Ілон Маск погодився залишити компенсацію й виплати працівникам незмінними впродовж одного року. 

Компанія Маска вимагає, щоб за Starlink платив Пентагон

Starlink може померти в Україні, - Маск

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів