Взимку траплятимуться блекаути: у Німеччині попередили про вимкнення електроенергії

22:02 19 листопада 2022 р.

Фото до новини

Ризик нетривалих вимкнень на локальному рівні зросте у ФРН у січні, однак приводів для паніки немає, наголошують у Федеральному відомстві з питань цивільного захисту та допомоги у разі катастроф.

Про це інформує DW, пише Dailylviv.com.

Через напружену ситуацію у сфері енергопостачання найближчими місяцями Німеччина може зіткнутися з локальними відключеннями електроенергії. "Ми повинні виходити з того, що взимку траплятимуться блекаути", - заявив глава Федерального відомства з питань цивільного захисту та допомоги у разі катастроф (BBK) Ральф Тіслер (Ralph Tiesler) в інтерв'ю Welt am Sonntag, опублікованому в суботу, 19 листопада.

Він уточнив, що йдеться саме про регіональні та обмежені за часом відключення електропостачання. Їхньою причиною, за словами Тіслера, може бути не лише нестача електроенергії, а й "цілеспрямовані вимкнення електромережі", які будуть проводитися для забезпечення її безпеки та надійності постачання.

Глава BBK додав, що ризик вимкнень зросте на початку 2023 року. Однак у його відомстві вважають, що це будуть короткострокові відключення - так звані "браунаути", - а не тривалі вимкнення на великій території, тобто "блекаути".

Водночас Тіслер зазначив, що не всюди місцева влада повною мірою підготовлена ​​до можливих перебоїв з енергопостачанням і має чіткі плани дій на цей випадок. "Однак це ще не привід для паніки, - зауважив він. - З усім, що ми бачимо зараз, ми ще можемо впоратися. Нам потрібно пристосуватися. А це, переважно, людям вдалося".

Вторгнення в Україну - це напад на все, що відстоюємо ми, німці, - Штайнмаєр

Закінчіть цю війну, виведіть свої війська - Шольц звернувся до Путіна

Шольц дав сигнал бізнесу - вкладати в Україну сьогодні як інвестицію у майбутню країну ЄС

Шольц закликав розширяти ЄС на схід і пообіцяв дотримати слова перед Україною

Перша німецька система ППО IRIS-T уже виконує бойове завдання. Де саме

Єврокомісарка і керівники міненергетики 17 країн зібралися, щоб допомогти Україні

12 країн поставлять в Україну 954 одиниці енергетичного обладнання. Хто допоможе

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів