Лише 30% абонентів можуть одночасно користуватись електроенергією на Львівщині, - Козицький

15:55 16 листопада 2022 р.

Фото до новини


Фото: Радіо Свобода

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про наслідки ударів, які були 15 листопада.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Учора, 15 листопада, ворог знову атакував енергетичну інфраструктуру України. Як розповів сьогодні під час брифінгу начальник Львівської ОВА Максим Козицький, на Львівщину прилетіли 13 ворожих ракет, 7 з яких знищили сили протиповітряної оборони.

Унаслідок влучань 3 об’єкти енергетичної інфраструктури області зазнали критичних ушкоджень, 2 з них – піддавалась ударам ворога і раніше.

«Ситуація – критична. На вечір приблизно 2 млн людей, або 700 тис. абонентів залишились без світла», – зазначив Максим Козицький.

Енергетики працювали усю ніч, щоб подати світло до домівок жителів області. На ранок 95% абонентів світло отримали.

Попри це, як зазначив Максим Козицький, чимало людей сьогодні залишаються без електропостачання. Це пов’язано з аварійними відключеннями, які застосовує НЕК  «Укренерго», щоб збалансувати енергетичну систему країни.

«Потужність, яку область станом на зараз може споживати, становить приблизно 200 мегаватів. Для розуміння – в мирний час це було приблизно 650-750 мегават. Зараз тільки 30% абонентів можуть одночасно користуватись електроенергією. Щойно фахівцям вдасться зробити так, щоб наша область могла використовувати більше потужності, графіки відключень змінять і одномоментно світло буде в більшій кількості домівок», – пояснив очільник області.

Докладно про графіки відключень розповідають на сайті Львівобленерго.

Також, внаслідок вчорашніх авіаударів в області є руйнування приватних будинків та один травмований мешканець. Чоловікові 38 років, у важкому стані його госпіталізували, оперували, використовуючи для освітлення дизель-генератори. Сьогодні його стан – середньої важкості.

«Величезне дякую ПвК «Захід», Львівобленерго, «Укренерго», ДСНС за їхню працю. Всі служби працюють на максимумі. Разом ми – непереможні», – наголосив Максим Козицький.

Як додав очільник області, після жовтневої атаки на енергетичну інфраструктуру в області вживають додаткових заходів для посилення безпеки енергетичних об’єктів та забезпечення стабільного мобільного зв’язку. Зокрема всі підстанції додатково обладнали захисними екранами різного типу. Також, мобільні оператори закуповують дизельні генератори та встановлюють їх на базові станції, щоб ті могли працювати у випадку відключення електроенергії. Крім того, в області збільшили кількість машин з гучномовцями, які інформують про відбій повітряної тривоги у тих місцях, де нема електроенергії і, відповідно, не працюють електросирени. 

«Щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів у нашій області до довоєнних показників, треба 8-12 місяців», – додав очільник області.

Жителів області закликають самоорганізуватись, мати запаси води, їжі, альтернативні засоби для освітлення осель, зарядки для телефонів, у випадку надзвичайної ситуації допомогти тим, хто цього потребуватиме.

Львів після вибухів: мер розповів про ліквідацію наслідків

160 рятувальників гасили пожежі від російських ракет на Львівщині

Ліхтарики чи світловідбивальний одяг: мер Львова радить нове екіпірування (відео)

Завтра школярі повертаються за парти, - мер Львова (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів