У Львові об'єднали три медичні заклади

16:41 20 вересня 2022 р.

Фото до новини

Львівська обласна рада сьогодні, 20 вересня, ухвалила рішення про приєднання до Львівський обласного клінічного діагностичногой центру Львівського обласного державного клінічного лікувально-діагностичного ендокринологічного центру і Львівського обласного спеціалізованого центру радіаційного захисту населення.

Про це Dailylviv.com поінформували у пресслужбв ЛОР.

Як повідомили депутатам у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА, відповідно до чинного законодавства держава поступово відмовляється від монопрофільних установ, а вся медична допомога надаватиметься на базі багатопрофільних закладів охорони здоров’я, що є зручніше для пацієнтів.

«Центр радіаційного захисту населення лишається за існуючої юридичною адресою і продовжуватиме надавати спеціалізовану медичну допомогу постраждалим через аварію на Чорнобильській АЕС і членам їхніх сімей.

Щодо ендокринологічного центру, то його лабораторна служба працюватиме на базі діагностичного центру, а стаціонар плануємо розташувати у багатопрофільних закладах – Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, Львівській обласній клінічній лікарні, Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (для дітей). Бо пацієнти з ендокринологічними патологіями потребують консультацій суміжних спеціалістів», - поінформував директор департаменту Орест Чемерис.

Наприкінці обговорення керівник Львівського обласного клінічного діагностичного центру Роман Пукаляк підкреслив, що після об’єднання трьох закладів, медичні кадри будуть збережені, а спектр послуг розширено. 

Охматдит і Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр хочуть об'єднати. Мотивація

У Львові хочуть оптимізувати госпітальну мережу. Об’єднання медзакладів не уникнути

І вертолітний майданчик на даху: два медзаклади на Львівщині реконструюють до невпізнання

Львівська дитяча лікарня «Охматдит» отримала 13 ліжечок для новонароджених

У дитячій лікарні Львова відкрили палату імені голови ЛОДА Максима Козицького

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів