У Львові лікарі видалили 15-річній дівчині кісту завбільшки як баскетбольний м’яч

21:02 27 березня 2023 р.

Фото до новини

Після операції вага дівчини зменшилася на 8 кг і її талія стала тоншою на 13 см

Про це повідомив Львівський обласний клінічний перинатальний центр, куди скерували дівчинку з Тернополя зі скаргами на збільшення маси тіла та об'єму живота впродовж останнього місяця, пише Dailylviv.com.

Лікарі центру діагностували у дівчини гігантське тазово-абдомінальне кістозне утворення завбільшки приблизно 33х25 см без ознак контрастного підсилення стінок.

Після проведення усіх передопераційних обстежень було прийнято рішення провести оперативне втручання лапароскопічним доступом з використанням 3D-технології.

«Не зважаючи на гігантські розміри кісти, що значно ускладнює роботу хірургам при лапароскопічному доступі, лікарі - хірург Ігор Нігуца, асистент Наталя Вереснюк і завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Дмитро Мітюрєв - кинули виклик непростій ситуації та успішно прооперували пацієнтку», – повідомили у центрі.

Під час операції кісту було спунктовано – забрано близько 6800 мл серозної рідини. Капсулу кісти успішно видалено з максимальним збереженням яйникової тканини.

До операції пацієнтка важила 41,1 кг, а об‘єм живота становив 81 см. Після операції дівчина схудла на 8 кг, а її талія зменшилася на 13 см. Через 2 дні після оперативного втручання дівчина повернулась додому.

Лише 350 випадків у світі: у Львові прооперували дитину з рідкісним зрощенням кісток передпліччя

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку з Харківщини з нейробластомою грудного відділу хребта

Львівські лікарі двотижневому хлопчику сформують штучний стравохід

У Львові трансплантували нирку дитині від неродинного донора

У Львові американський кардіохірург проперував триденну дитину з рідкісною патологією серця

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів