Лише 350 випадків у світі: у Львові прооперували дитину з рідкісним зрощенням кісток передпліччя

16:46 27 березня 2023 р.

Фото до новини

У світовій медичній літературі описано лише 350 таких випадків

У львівській дитячій лікарні св. Миколая ортопеди-травматологи прооперували дитину з рідкісним зрощенням кісток передпліччя. Про це інформує Перше медичне обєднання львова, пише Dailylviv.com.

Чотирирічний Аретем із Запорізької області від народження не міг повертати руки долонями догори. Через це йому було складно гратися з ровесниками. Більше того, навіть їсти в звичний спосіб хлопчик не міг: через зрощені кістки йому було складно підняти їжу до рота.

Радіоульнарний синостоз – вроджена вада, при якій під час внутрішньоутробного розвитку зростаються ліктеві та променеві кістки передпліччя. Такі вади в дітей важливо оперувати в ранньому віці.

Через небезпеку постійних ракетних обстрілів лікувати дитину в Запоріжжі батьки не зважувались. Тож звернулися по допомогу до Львова, до спеціалістів лікарні св. Миколая.

Лікарі ортопедо-травматологічного відділення лікарні вдалися до малоінвазивного втручання без використання металевих пластин, що фіксують кістки.

«Завідувачка відділення Галина Гачкевич і ортопед-травматолог Мар’ян Орач виконали деротаційну остеотомію спочатку на одній, а згодом і на другій руці. Простіше кажучи, спеціалісти перетяли зрощені кістки кожної кінцівки почергово. Та зафіксували їх у правильному положенні, наклавши гіпсові пов’язки», – сказано у повідомленні.

З часу операції минуло шість тижнів. Лікарі вже зняли хлопчику пов’язки та оглянули прооперовані ділянки. Результатом залишилися задоволені.

Нині Артем вже може вільно гратися іграшками, правильно тримає столові прибори та без зусиль і сторонньої допомоги може самостійно розгорнути і з’їсти цукерку.

Львівські лікарі зробили унікальну операцію: роз’єднали сечову та статеву системи

Львівські лікарі врятували недоношене немовля: історія породіллі з Київщини

Львівські лікарі пересадили нирку 4-річному хлопчику

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку з Харківщини з нейробластомою грудного відділу хребта

Львівські лікарі двотижневому хлопчику сформують штучний стравохід

У Львові трансплантували нирку дитині від неродинного донора

У Львові американський кардіохірург проперував триденну дитину з рідкісною патологією серця

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів