Цього раку у Львові позбуваються за 20 хвилин

09:23 5 лютого 2022 р.

Фото до новини

Захворюваність на онкохвороби на Львівщині збільшилася на 8% у 2021 році. Найбільше випадків захворювання саме на рак грудної залози.

Це найбільший показник, адже за минулі роки показник коливався у межах 3-4%. Кількість зросла, бо через ізоляцію і карантинні обмеження, люди набагато рідше приїжджали на обстеження. 

Про це розповів генеральний директор Львівського онкологічного регіонального діагностичного центру Ігор Ковальчук. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

«У 2021 році на облік ми взяли більше 8 тисяч хворих онкологічного профілю. А загалом лікування у нашому центрі пройшли і зараз перебувають на обліку 89 тис осіб.

Найбільше випадків захворювання саме на рак грудної залози. Але у онкоцентрі працюють чотири мамографи, завдяки яким можна діагностувати рак на ранній стадії  – коли розмір пухлини в міліметрах і її можна побачити лише завдяки сучасному цифровому мамографу. Оперативне лікування в таких випадках триває 15-20 хв і в той же день жінку відпускають додому. Тож дуже важлимим в успішному лікуванні раку є саме вчасність звернення по медичну допомогу», - зазначив Ігор Ковальчук.

Він також додав, що близько 80% звернень – це хворі з першою і другою стадією онкозахворювання і це суттєве зрушення за останні десять років.

У Львові є безкоштовне і платне обстеження на онкозахворювання: за 591, 420, 340, 290 грн

Covid-19 виявили ще у 1685 львів’ян

Шпиталь Шептицького скеровуватиме українок з онкологією на безкоштовні операції у Польщу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів