Медики зі Львівщини отримали польські сертифікати

13:55 16 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: health-loda.gov.ua

У Варшаві звершилися навчання інструкторів Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги.

У департаменті охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації повідомили сьогодні, що з 10 до 15 грудня група медичних працівників Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пройшла навчання-тренінги, на які її запросила авіаційна рятувальна служби Польщі й котрі тривали три дні. Зокрема, їх коротка теоретичну частина займала 20% навчального процесу.

Участь у ній взяла вся група – 40 медиків. Після неї львів’яни відпрацьовували практичні навички. Зокрема – базову реанімацію «CPR/BLS» та використання зовнішнього автоматичного дефібрилятора «AED», кваліфіковану допомогу за системою «ALS» та базові та професійні реанімаційні заходи у дітей («PALS»).

Окрім цього, медичні працівники ознайомились з роботою відділень невідкладної допомоги у клініках Варшави та відвідали найбільшу в Польщі гелікоптерну станцію екстреної медичної допомоги, яка налічує чотири медичні гелікоптери, що працюють у цілодобовому режимі. Відтак, усі українські медики успішно склали іспит та отримали сертифікати.

У тому числі – завідувач відділу медицини катастроф Мирослав Талаш, лікар пункту МК «Новояворівськ» Олег Щебель, старший фельдшер станції екстреної медичної допомоги Світлана Нискогуз,  старший фельдшер Золочівської підстанції ЕМД, Роман  Потежний, фельдшер пункту медицини катастроф  «Жовква» Євген  Куліков і лікар пункту медицини катастроф «Новояворівськ». Михайло Теличко. 

Отримані в Подьщі знання медики зі Львівщини будуть використовувати в своїй практичній роботі та передавати їх колегам по роботі. Про це повідомили сьогодні, 16 грудня, в прес-службі департаменту охорони здоров'я ЛОДА, де також опублікували фото з навчань у Польщі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів