Ляшко відвідав залізничну лікарню у Львові: вирішують питання про передання її МОЗ

18:32 26 вересня 2022 р.

Фото до новини

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в межах робочого візиту на Львівщину завітав до Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті.

Пан міністр ознайомився з роботою медичного закладу у час війни, оглянув хірургічні, реанімаційні та нейрохірургічні відділення.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Віктор Ляшко відвідав також Центр жіночого здоров’я, який діє на базі лікарні, в якому працюють акушери-гінекологи, хірурги-онкологи, лікарі ультразвукової діагностики, мамографії.

В межах візиту Віктор Ляшко завітав до палат та поспілкувався з пацієнтами. Після усіх оглядин відбулась зустріч з медичним персоналом Львівської лікарні на залізничному транспорті.

«Тривалий час навколо вашої лікарні зосереджена особлива увага громадськості. Важко сказати, що зараз існує позитивна тенденція до розвитку закладу, тому варто напрацювати нову стратегію його функціонування. Як ви знаєте, до нас звернулось Мінінфраструктури з питанням розглянути усі заклади «Укрзалізниці», щоб передати їх в підпорядкування Міністерства охорони здоров’я. Для нас цей заклад є одним з пріоритетних», – зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, цьогоріч у МОЗ висловили пропозицію передати клінічну лікарню Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на її базі університетської клініки.

Лікарня може стати не лише клінічною базою для підготовки студентів, інтернів, курсантів, а й надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу та матиме змогу отримати додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров’я України.

Фінальне рішення щодо передачі лікарні ухвалить уряд.

Сімейна лікарка на Львівщині видала 5 міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19, якої не було

У першій майстерні протезування у Львові записують у лист очікування

Мер Брюсселя у Львові сказав, що важкопоранених українців треба лікувати за кордоном

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів