Львівські лікарі 6-рійній дівчинці подовжують уражену остеомієлітом плечову кістку на 8 см

16:04 16 січня 2023 р.

Фото до новини

Практично після народження, у віці 3 тижнів, дівчинка перенесла остеомієліт (гнійне ураження) плечової кістки, внаслідок чого кістка почала відставати в рості та поступово деформуватися.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Зараз Софії майже 6 років та, незважаючи на постійну реабілітацію, хвороба прогресувала. Тепер укорочення сягало вже більше 8 см, суттєво були обмежені рухи у плечовому суглобі, прогресувала деформація хребта. Після обстеження дитини, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охтмадит прийняли рішення про оперативне лікування – монтаж апарату зовнішньої фіксації (АЗФ) на основі стержнів та коригуюча остеотомія плечової кістки з метою подальшого подовження плечової кістки. 

«Корекція та подовження плеча на АЗФ – процес тривалий і відбувається поступово з темпом дистракції від 0,75 до 1 мм на добу, тобто тільки подовження кістки буде тривати близько 2 місяців. Тривалого знаходження в лікарні дитина не потребує. Таке лікування вимагає значного терпіння та виконання батьками дитини усіх рекомендацій. Плануємо довжину плеча відновити повністю, тобто подовжити кістку на 8 см. Однак після закінчення «підкрутки в апараті» фіксація в АЗФ має бути продовжена до 6 місяців аби повністю перебудувати регенерат у повноцінну кістку», – пояснює керівник Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації лікарні «ОХМАТДИТ» Олександр Корольков. 

Використання апаратів зовнішньої фіксації застосовується у клініці як для планової корекції значних деформацій та укорочень (більше 3 см) верхніх та нижніх кінцівок, так і в ургентній травматології – у випадку відкритих переломів та значних уламкових і внутрішньо суглобових травмах.

Львівські лікарі зробили унікальну операцію: роз’єднали сечову та статеву системи

Львівські лікарі врятували недоношене немовля: історія породіллі з Київщини

Львівські лікарі пересадили нирку 4-річному хлопчику

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку з Харківщини з нейробластомою грудного відділу хребта

Львівські лікарі двотижневому хлопчику сформують штучний стравохід

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів