Європейський штам коронавірусу швидше розмножується і легше передається, але менш небезпечний

22:14 13 листопада 2020 р.

Фото до новини

Після одужання від COVID-19 у людини впродовж шести місяців розвивається стійкий і потужний імунітет проти мутованих штамів коронавірусу.

Dailylviv зібрав найцікавіші останні новини про СOVID-19 за матеріалами зарубіжної преси.

Безсимптомні хворі COVID-19 - це 20-40 відсотків від загального числа заражених, заявив академік Китайської академії інженерних наук, провідний епідеміолог Китаю Чжун Наньшань. А головною особливістю безсимптомних носіїв коронавірусної інфекції є їх висока заразність.

За деякими спостереженнями в різних країнах, основними розповсюджувачами коронавірусу стають діти старшого і підліткового віку.

Дослідники з Медичного інституту Говарда Х'юза в США з'ясували, що після одужання від COVID-19 у людини впродовж шести місяців розвивається стійкий і потужний імунітет проти мутованих штамів коронавірусу. Тож вилікувані люди навряд чи захворіють знову як мінімум упродовж півроку. 

Вчені з Університету Північної Кароліни в США підтвердили, що коронавірус SARS-CoV-2 мутував і це дозволило йому швидко поширитися по всьому світу. Однак ця ж мутація робить патоген вразливим до вакцини.

Дослідники проаналізували штам D614G, який з'явився в Європі і зараз також домінує у всьому світі. Хоча цей штам швидше розмножується і легше передається, він викликає менш небезпечний COVID-19, аніж початковий китайський штам. Крім того, цей штам набагато чутливіший до нейтралізації препаратами, що містять антитіла, і краще виліковується.

Вірус ковіду виділяється за 2 дні до появи симптомів, - медик

ПЛР-тест уже не потрібний для підтвердження одужання від коронавірусу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів