Екстрена допомога до ковід-хворих їде у 4-5 разів частіше: три показники нової хвилі коронавірусної хвороби на Львівщині (відео)

14:26 6 вересня 2021 р.

Фото до новини

У стаціонарах Львівщини на лікуванні стало у 3-4 рази більше пацієнтів з COVID-19.


Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис під час пресконференції у Львівському пресклубі констатував тривожну тенденцію на Львівщині, пише Dailylviv.com. Після літнього відносного благополуччя і спокою з незначною кількістю інфікувань населення області COVID-19 впродовж двох останніх тижнів зростають показники рівня захворюваності на ковід.

За ключовими показниками, визначеними постановою Кабінету Міністрів, Львівщина ще перебуває у зеленій зоні, але за результатами останнього тижня, можна спрогнозувати, що Львівська область покине зелену зону, сказав Орест Чемерис.  

Найбільше погіршується на Львівщині коефіцієнт підтверджених випадків інфікування коронавірусом за однакової кількості проведених ПЛР-досліджень. Він не повинен для зеленої зони перевищувати 4 відсотки, а минулого тижня у Львівській області він уже становив 5,5%. 

Другий тривожний показник: динаміка госпіталізації пацієнтів, яка не має перевищувати 50 осіб на 100 тисяч. 

- Минулого тижня ми фіксували два дні, коли такий показник на Львівщині був більшим, - повідомив Орест Чемерис. - Ще місяць тому ми госпіталізовували за добу від 10 до 20 пацієнтів, а минулого тижня кількість подобової госпіталізації становила не менше 40 пацієнтів. Відповідно це позначається на відсотку заповнюваності стаціонарів: відсоток завантаженості ліжок у лікарнях зростає.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис поінформував, що два тижні тому на стаціонарному лікуванні перебував 121 пацієнт з ковідом, а станом на сьогодні, 6 вересня, є вже 444 пацієнти. Таким чином, відсоток завантаження збільшився від 3,5% до 13,4%. 

Стало також більше пацієнтів, які потребують реанімаційного лікування: 34 - таких хворих є сьогодні. Ще 13 хворих перебувають на апаратах штучної вентиляції легенів

Ще один показник, який не відображений у постанові Кабінету Міністрів, але моніториться в області - це кількість виїздів бригад екстреної допомоги до пацієнтів з підозрою на ковід. Два тижні їх було щодоби 10-15, а минулого тижня стало вже близько 50 таких виїздів до пацієнтів з підозрою на ковід або підтвердженим ковідом. 

- Тому динаміка є тривожною, і ми констатуємо, що чергова хвиля коронавірусної хвороби набирає своїх обертів, - підсумува Орест Чемерис. - Добре, що порівняно з попереднім роком ми тепер маємо вакцину, достатню кількість вакцин різних виробників, схвалених ВООЗ, для того, щоб профілактувати населення.

На Львівщині знову стрибок нових випадків захворювання на коронавірус

На Львівщині у трьох районах не виявили нових випадків захворювання на коронавірус

Епідеміологічна ситуація на Львівщині погіршилася, - медик

Коронавірусний локдаун в Україні запланували на листопад

Епідситуація на Львівщині ускладнилася: чиновник назвав найбільш завантажені лікарні 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів