64% інфікованих COVID-19 - у віці від 30 до 60 років

12:33 30 березня 2020 р.

Фото до новини

Якщо вам більше 65-ти років і ви маєте такі хвороби, як хронічні легеневі захворювання, захворювання серцево-судинної системи, діабет, ви маєте високий ризик тяжкого перебігу захворювання COVID-19.

Однак, якщо у вас серйозне хронічне захворювання, то ви маєте високий ризик тяжкого перебігу COVID-19, навіть якщо вам менше 65 років, попереджає Центр громадського здоров'я України

Щоб захистити себе, тримайтеся на відстані не менше 1 метра від людей зі симптомами ГРВІ та дезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаєтесь ви та інші люди. Регулярно та ретельно мийте руки і не торкайтеся очей, рота і носа немитими руками.

COVID-19 не циркулює у повітрі.

Вірус, який викликає COVID-19, передається через крапельки, що утворюються, коли заражена людина кашляє, чхає або говорить. Ці краплі занадто важкі, щоб циркулювати у повітрі. Вони швидко падають на підлогу або інші поверхні.

Ви можете заразитися, вдихнувши заражені вірусом краплі, якщо ви перебуваєте на відстані не менше 1 метра людини, інфікованої COVID-19. Також вірус передається контактним шляхом, тож ви можете заразитися, торкнувшись забрудненої поверхні, а потім — очей, носа чи рота немитими або недостатньо ретельно помитими руками.

Міністерство охорони здоров'я наголошує, що лікарі повинні діяти відповідно до алгоритмів, які прописані в стандарті надання медичної допомоги. У стандарті є чіткі критерії, за якими люди підпадають під підозру на коронавірусну інфекцію. Якщо у них є ознаки гострого вірусного захворювання, їм повинні проводити тест на COVID-19. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів