150 000 документів Магістрату королівського столичного міста Львова є в онлайн-доступі

15:15 23 квітня 2024 р.

Фото до новини

Документи містять плани будівництва, зокрема про реконструкцію, перепланування, поверхові плани, фасади на кожний будинок Львова та околиць.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Документи містять плани будівництва, зокрема про реконструкцію, перепланування, поверхові плани, фасади на кожний будинок Львова та околиць за 1849-1939 роки.

Державний архів Львівської області зацифрував та опублікував 150 000 документів Національного архівного фонду 2 оп. 1 «Магістрат королівського столичного міста Львова».

Документи відділу будівельного нагляду Львівського міського управління (магістрату) містять плани будівництва, документи про реконструкцію, перепланування, поверхові плани, фасади на кожний будинок Львова та околиць за 1849-1939 роки. Окрім того, в справах міститься листування щодо надання дозволу на проведення тих чи інших робіт. Всі справи сформували в алфавітному порядку назв вулиць станом на 1945 рік та представили на електронному ресурсі Державного архіву Львівської області від літери «А» до літери «Г» українською та польською мовами.

«В документах фонду наявна інформація про розбудову міста, креслення відомих львівських архітекторів таких як Левинський, Каслер, Боулік. Більша частина зацифрованих справ належить до австрійського періоду історії Львова, який став добою інтенсивної розбудови міста. Виняткова цінність документів, як історичного джерела полягає у тому, що вони документують усі зміни, які відбувалися з львівськими будівлями. 

Дякуємо Міжнародному альянсу із захисту спадщини в зонах конфлікту - ALIPH та фірмі «Архівні Інформаційні системи» в особі директора Кирила Віслобокова за їхню підтримку та співпрацю у цьому надзвичайно важливому проєкті» – підсумувала директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

Всі зацифровані справи доступні на електронній платформі «ARCHIUM» за посиланням: https://e.archivelviv.gov.ua/inventories/1611

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів