Росії не можна довіряти. Вперше в історії США виготовили партію збагаченого урану

18:49 23 квітня 2024 р.

Фото до новини

США позбуваються залежності від рф у ядерній енергетиці.

Про це інформує Енергоатом, пише DailyLviv.com.

Вперше в історії США у країні виготовили партію збагаченого урану.

США позбуваються залежності від рф у ядерній енергетиці. Завод IBEW на півдні Огайо вперше виробив 200 фунтів (понад 90 кг) збагаченого урану.  

«Це сталось вперше в історії, вперше в Америці. До кінця року ми отримаємо майже тонну такого урану, цього вистачить для забезпечення енергією 100 тисяч будинків у США», – заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден. 

Він також додав, що США занадто довго покладалися на імпортований уран для живлення ядерних реакторів з таких країн, як росія, якій не можна довіряти.   

Нагадаємо, 21 квітня 2023 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін і президент та виконавчий директор американської компанії Holtec International доктор Кріс Сінгх уклали угоду про співробітництво у розгортанні малих модульних реакторів (ММР). Петро Котін підписав договір в Києві, а Кріс Сінгх – у Камдені, штат Нью-Джерсі, США. На церемонії також були присутні міністр енергетики України Герман Галущенко та віцепрезидент Holtec International з питань діяльності в Україні Ріаз Аван.

Угода передбачає будівництво до 20-ти реакторів SMR-160, з реалізацією першого пілотного проєкту і виходу на мінімальну регульовану потужність реактора та підключення до мережі до березня 2029 року. Впровадження малих модульних реакторів допоможе й у заміщенні зруйнованих внаслідок російської агресії теплоенергетичних потужностей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів