У Львові курсуватимуть 10 червоних трамваїв з Берну

19:35 22 квітня 2024 р.

Фото до новини

Швейцарська компанія безоплатно передасть Львову 11 трамваїв: 10 для перевезення пасажирів, а один - для запасних частин.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 22 квітня, у Львіській міській раді підписали угоду щодо передання швейцарцями 11 низькопідлогових трамваїв нашому місту. Вживані вагони, а також обладнання та запчастини, Львову передає бернська компанія Bernmobil. Львів має отримати їх впродовж липня цього року - початку 2025 року. Доставка здійснюватиметься за рахунок швейцарської сторони. 10 з цих трамваїв курсуватимуть на лініях, а один використовуватимуть для запасних частин.

«Завдяки Швейцарії Львів отримає допомогу на близько 80 млн грн в межах проєкту «Бернські трамваї для Львова», - зауважив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн, ці трамваї – це перші низькопідлогові трамваї, що були виготовлені у Берні.

«Сподіваємося, що трамваї червоного кольору з Берну будуть у Львові корисні. Ці трамваї не є новими, але їхній стан цілком відмінний. Я користувався ними у столиці Швейцарії, тож можу впевнено сказати, що вони будуть гарним доповненням до решти трамваїв, які курсують у Львові», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн.

Загалом, проєкт «Бернські трамваї для Львова» передбачає, що Львівелектротранс також безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. А технічні працівники львівського комунального підприємства пройдуть місячне практичне навчання у Берні. Крім того, проєкт передбачає надання  консультативних послуг у сфері сталої міської мобільності.

Також зі свого боку Львівелектротранс має зробити певну модернізацію на території вагонно- ремонтного депо, аби забезпечити тут належне обслуговування вагонів.

Швейцарські трамваї збільшать кількість модернізованого низькопідлогового транспорту на лініях Львова.

Сьогодні швейцарська делегація оглянула вагонно-ремонтні майстерні ЛКП «Львівелектротранс», куди доставлятимуть бернські трамваї. Також гостям показали раритетні вагони, які вже не курсують на лініях, та найсучасніші – марки «Електрон».

Ще 12 вживаних робочих трамваїв та запчастини до них Львову безоплатно передасть і німецький Берлін. Йдеться про вагони КТ4D.

Упродовж 2021-2024 років за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» Львів придбав 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів