Армія РФ повільно просувається на Донбасі, - розвідка

12:46 23 квітня 2024 р.

Фото до новини

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter, пише DailyLviv.com.

Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове міністерство Росії заявило, що його сили захопили село Новомихайлівку, розташоване на південь від Мар'їнки і на північний схід від Вулгедару Донецької області.

"Новомихайлівка має обмежене військово-стратегічне значення, але вона знаходиться на шляху до інших населених пунктів, які розташовані по обидва боки річки Сухі Яли на півдні від Донецька", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot

Російські війська увійшли до міста 9 лютого і досягли центру міста до 24 березня. Раніше 79-а окрема десантно-штурмова бригада "Таврія" повідомляла, що російській армії для цього знадобилося 30 тисяч військовослужбовців, при цьому за шість місяців боїв на підступах до міста вона втратила 300 одиниць техніки.

За даними британської розвідки, від входу до захоплення села (загальна дистанція менш як 5 км) російським військам знадобилося 73 дні. Це сталося з допомогою додаткових оперативних резервів. Це демонструє повільний, але поступово зростаючий прогрес, якого досягають російські війська.

Читайте також: Сунак оголосить про посилення військової допомоги України

"На цьому напрямі російські війська, швидше за все, прагнутимуть просунутися до села Костянтинівка, розташованого за 2 км на захід від Новомихайлівки. Подальший наступ на північ від Вугледару може в кінцевому підсумку дозволити обійти оборону Вугледару, яка спричинила надзвичайно високі втрати серед російських сухопутних військ", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також: Греція передасть Україні Patriot тільки в обмін на «гарантії» від США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів