ППО вікінгів і для Кайзервальду - львівська мрія

20:51 22 квітня 2024 р.

Фото до новини

Міський голова Львова запросив норвезьку компанію Kongsberg відкрити представництво у Львові.

Про таку ескурсію у Норвегії написав міський голова Львова Андрій Садовий у соціальній мережі, інформує DailyLviv.com.

"Норвезька компанія Kongsberg – один із найбільших у світі  виробників зброї. Тут виготовляють критично необхідні  для нашого захисту засоби – зенітні ракетні комплекси NASAMS, антидронові комплекси та займаються оновленням та модернізацією винищувачів F-16, - розповів Андрій Садовий. -

Генеральний директор Geir Håøy зустрів і розповів про специфіку роботи. Обговорили можливість відкриття представництва у Львові. 

Символічно, що в день коли ми відвідали виробництво, премʼєр Норвегії заявив, що його країна долучиться до ініціативи надання Україні додаткового ППО.  

Так виглядає, що все складається на нашу користь. Сьогодні в Осло зустрічаємось із представниками різних політичних кіл, міністрами та депутатами. Всі розуміють, що перемога України потрібна сьогодні не лише українцям, а всьому цивілізованому світу. Це питання виживання і нашого спільного майбутнього. Далі зустрічі з муніципалітетами. Звідти теж будуть добрі новини".

Восени минулого року Андрій Садовий пояснював львів'янам, які мріяли про те, щоб Львів придбав системи ППО для захисту міста,  що "Львівська міська рада і я особисто не маємо юридичного права купувати зброю"... "Я вірю, що «петріоти» скоро будуть у Львові, але обіцяти такого я не маю права",- наголосив тоді Андрій Садовий.

Довідково

Кайзервальд — місцевість Личаківського району Львова, де має будинок міський голова Львова. Нині Кайзервальд поділений між парком «Знесіння» та музеєм народної культури та побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківським гаєм).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів