Використання російськомовного культурного продукту: у Винниках перевірили 30 закладів

18:26 8 грудня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 8 грудня, члени міжвідомчої робочої групи при Львівській ОВА, працівники департаменту комунікацій та внутрішньої політики ОВА, Львівської РВА провели роз’яснювальні заходи серед працівників закладів обслуговування населення.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Важливим завданням є разом протидіяти російській агресії, а особливо коли йдеться про культурний та інформаційний простір нашої країни. Ми бачимо, що систематичне роз’яснення про дію мораторію позитивно впливає як на власників закладів обслуговування, так і на відвідувачів», – зазначає т.в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Юрій Горун. 

Під час роз’яснювальної роботи працівники закладів отримали інформаційні наліпки та брошури «Популяризуй українську мову» та «Львівщина вільна від мови окупанта терориста вбивці». 

«Ми з радістю підтримуємо ініціативу не використовувати російську мову. В нашому закладі з 2014 року від початку війни не звучить російська музика, ми також закликаємо всіх відвідувачів спілкуватись українською, а також її популяризувати», – зазначає працівниця закладу «Гетьман», що у місті Винники Львівської області. 

Загалом у місті Винники проінспектували близько тридцяти закладів обслуговування населення на предмет використання російськомовного культурного продукту. Нагадаємо, що з 2018 року на території Львівщини діє Мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Час найвищий: Львівщина заохочує відмовлятися від мови окупантів

У Львові внутрішньо переміщених осіб навчатимуть української мови

Український бізнес відмовиться від програмного забезпечення з РФ

У Львові звільняли Сихівський район від російськомовного культурного продукту

У львівському ресторані відгуляли весілля під російську попсу з Вєркою Сердючкою (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів