В Україну повернувся голлівудський актор Шрайбер, який у квітні відвідав Львів

13:00 15 серпня 2022 р.

Фото до новини

Голівудська зірка Лієв Шрайбер приїхав до України, як амбасадор благодійної платформи UNITED24, яка покликана допомагати українцям у важкі часи.

Про це стало відомо з ефіру телемарафону, інформує РБК-Україна, пише Dailylviv.com.

Для Шрайбера ця поїздка вже друга з початку війни. Раніше він приїздив до Львова у квітні. Тепер же актор та режисер завітав до Києва.

Вранці зірку зустріли на вокзалі в Києві. Його провели фотовиставкою, яка присвячена війні.

В Україні Лієв не тільки як амбасадор UNITED24. Він також займається проектом Suport Humans - ініціатива зі створення окремого воєнного госпіталю для поранених українських захисників та захисниць.

"Одна з платформ, яку я підтримую, називається Ukraine Needs You ("Ти потрібен Україні". - Ред.). Вона надає цілодобові психологічні консультації українцям. Мені здається, у цей складний час дуже важливо говорити одне з одним", - сказав актор.

У квітні Лієв застав повітряну тривогу у Львові

Тоді знаменитість як волонтер благодійної організації World Central Kitchen готував борщ для переселенців на кордоні в Перемишлі, а потім приїхав до Львова.

У Львові його застала повітряна тривога. У своєму Instagram Лієв опублікував відео, як він спускався в укриття.

"Коли я опинився всередині України, для мене було неймовірно побачити неймовірну стійкість та мужність українців. Я вважаю, що Путін зробив свою найбільшу помилку", - сказав пізніше Шрайбер в ефірі американського шоу Morning Joe.

Довідка

Він - американський актор, режисер, сценарист і продюсер з українським корінням, співзасновник ініціативи BlueCheck Ukraine, яка з перших днів війни втілює гуманітарні проекти в Україні.

Лієв Шрайбер народився у Сан-Франциско, штат Каліфорнія, в сім'ї художниці Гезер Мілгрем і театрального актора й режисера Телла Шрайбера.

У його батька змішані австрійські, ірландські, швейцарські та шотландські корені, а мати єврейка, предки якої іммігрували з Польщі, України та Німеччини (дід по материнській лінії - з України).

У 2005-му році Шрайбер вже був в Україні, де в якості режисера знімав фільм "Все ясно" (Everything Is Illuminated). Стрічка була дебютом для Шрайбера як режисера й автора сценарію.

Герой фільсу - молодий американський єврей їде в Україну шукати жінку, яка врятувала його діда в українському місті Трачімброді (Трохимбрід на Волині), перед тим, як туди прийшли німці.

Головні ролі виконали Елайджа Вуд та Євген Гудзь - вокаліст і засновник американського гурту Gogol Bordello.

Раніше підтримати українців приїжджали Шон Пенн, Бен Стіллер, Анджеліна Джолі, Джесіка Честейн та інші знаменитості.

Зірка Голлівуду надіслав Львівщині четверту партію гуманітарної допомоги

Голлівудський актор Шон Пенн допоможе відремонтувати житло для біженців з України

Найкраща роль зірки Голлівуду на Львівщині

Анджеліна Джолі привезла подарунки дітям у Бориславі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів