У Львові запрацювала двомовна мапа-гід Lviv Art Guide

15:24 10 січня 2022 р.

Фото до новини

Асоціація галеристів у Львові реалізувала проєкт створення гіду мистецькими просторами міста. П’яту частину суми профінансував міський бюджет.

Функціонал гіду включає: сайт з інтерактивною картою, переліком найактуальніших виставок та найцікавіших локацій і брошуру-мапу, яку можна отримати безкоштовно у більшості артлокацій Львова або ж завантажити на сайті гіду. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Lviv Art Guide – це двомовний артгід, створений як для локальної та міжнародної аудиторії шанувальників мистецтва, а також для професіоналів: колекціонерів, кураторів, галеристів. Ми взяли за приклад західний досвід колег та реалізували його у нас, у Львові», – каже Марта Троцюк, засновниця Gallery 101 та голова Асоціації галеристів.

«На сьогодні особливо цінними вважаю ініціативи, які робляться спільними зусиллями професійних груп. Тому Lviv Art Guide – це не тільки корисна для мешканців і туристів справа, а ще об’єднуючий фактор для тих інституцій і дієвців, які займаються мистецькими проєктами. Хочеться побажати сталості проєкту і реалізації нових спільних ініціатив Асоціації галеристів», – зазначив Павло Гудімов, керівник артцентру «Я Галерея».

Інформація на сайті оновлюється кілька разів на тиждень, брошура – раз на квартал. Для реалізації проєкту були залучені власні кошти мистецьких просторів. П’яту частину суми профінансувало місто, решту, підтримуючи цю ініціативу та усвідомлюючи необхідність подолання певного мистецького інформаційного вакууму і стимулювання мистецького туризму, вклали самі локації.

Більше 30-ти меморіальних та інформаційних таблиць встановлять у Львові. Кому

У Львові ознакують будівлі колишньої єврейської дільниці, а на площі Коліївщини встановлять пілон

30 інформаційних таблиць відкриють до 100-річчя утворення ЗУНР на Львівщині

У Львові визначили 30 цінних будинків з понад тисячі одного стилю

На будинку у Львові, який був культовим місцем для математиків усього світу, відкрили інформаційну таблицю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів